Izland és Izrael találkozott egymással a csoportkör első fordulójában. Akkor egy kifejezetten jó kis meccset toltak egymással, végül 2-2-re végeztek. Mikor az izraeliek megszerezték a vezetést a 25. percben, azt gondoltam, hogy simán behúzza ezt a hazai csapat. Ezért lepett meg, hogy az északiak szép lassan átvették az irányítást, és az első félidő végén teljesen megérdemelten egyenlítettek, még akkor is, ha a góljuk egyértelműen kapushiba volt. Azt megelőzően viszont két százszázalékos helyzetet puskáztak el.

A második félidőben hiába volt fölényben az izraeli válogatott, a nagyobb helyzetei az izlandiaknak volt. A statisztika alapján persze hatalmas hazai dominancia uralkodott a pályán, de ez egy kicsit csalóka volt. Shon Weissman beállásával változott meg a meccs képe, a csatár fejelt egy gólt, és volt még egy másik hatalmas helyzete is, de végül maradt a szerintem igazságosnak mondható 2-2 döntetlen.

Ezután jött az albánok elleni hazai meccse az izlandiaknak, ahol 1-1 végeredménnyel zártak, nagyjából kiegyenlített párharc végén, végül az oroszok kizárása miatt egy barátságos meccset toltak San Marino ellen, ahol 1-0-ra bizonyultak jobbnak. Ezen a meccsen szinte lecserélték a teljes kezdőcsapatukat, szóval most pihenten várják az összecsapást.

Az izraeliek a fáradtabbak, mert hiába nem játszottak az oroszok ellen, de ők a június 6-i meccsük idején pihenhettek, és azóta megfordultak Albániában is, ahol nagyon küzdelmes mérkőzést követően győztek 2-1-re. Az látszik, hogy a szövetségi kapitány nem szereti Dabburt és Weissmant egyszerre pályára küldeni, így hol az egyik, hol a másik kezd. Most vélhetően megint Dabburon a sor.

Mi várható? Szerintem olyasmi, mint az első meccsen: nyílt játék. Az izlandiak az albánok ellen 4-1-4-1 formációval léptek pályára, ami előre vetíti, hogy támadólag fognap pályára lépni. Viszont az izraeliek elleni meccset szerintem nagyon összhangtalan volt a védelmük, egyszerűen nem tudtak tolódni. Kellene nekik egy Pinyő, aki megtanítja nekik a modern tolódás technikákat, mert így megint gondban lesznek hátul.

Én tehát újra gólokra vadászok esetükben, szerintem a három gól újra meglehet.

Izland - Izrael: Gólok száma - Felett/alatt tipp