A dánok és a franciák épp a 2. félidőre érkeznek majd saját Nemzetek Ligája meccsükön, amikor is az Ausztrália-Peru találkozó a végéhez közeledik. Illetve úgy igaz, hogy a 90 perc végéhez, mert itt komoly sansz mutatkozik a ráadásra. A dánok, a franciák és Tunézia várja ellenfelét, amely vagy Peru lesz, vagy Ausztrália. Én inkább Perunak szurkolok, legutóbb amikor kinn voltak, igencsak jó és őszinte focit toltak, de ha Mooyék jutnak ki, ám legyen. Mintha lenne beleszólásom...

Lényeg a lényeg, Ausztrália az Egyesült Arab Emírségek válogatottját már legyőzte, ott 2-1-re győzött Ausztrália. Ott sem sokon múlott a remi, és ezzel a gólok száma: páros opció. Itt most konkrétan ikszet várok, de megint ezt a tippet húzom, mert simán lehet benne olyan opció is, hogy valamelyik csapat 1-0-ra vezet, a végén a hátrányban lévő kockáztat, aztán kap rá még egyet. Sokszor láttunk már ilyet. Nyílván kisebb a szorzó, mint a reminél, de több fél 'bele'

Peru egyébként sokáig a CONMEBOL-ban simán top4-esnek tűnt, de Ecuador becsúszott Peru elé, de Kolumbiát vagy Chilét így is előzte.

Egy dolog biztos, kockáztatni egyik csapat sem fog, amíg az állás döntetlen. Ha nincs emberfölény-emberhátrány szituáció, nehezen alakul ki helyzet a mai fociban. Még akkor is, amikor egy gyengébb bekkel egy erősebb ellen, de ha lét egyformán erős csapat találkozik,szinte garantált a remi. elég csak az NL A Ligáját nézni, szombaton pl. négy meccsből négy volt döntetlen. Pedig ott még tét sem igazán van egy vb-play off meccshez képest.

A 'csak gólt ne kapjunk' elv lesz a vezérelv, és eszerint játszanak majd. Túl lesz biztosítva a védekező zóna, hacsak valami kósza kezezés, egy buta hiba reflexből a tizenhatoson belül nem jön, ez olyan 0-0, mint a ..., mint a ház.

Perunál se Farfán, se Guerreiro már nincs, akik korábban lőtték a gólokat, vagy kapura veszélyesek voltak. Semleges pályán játszanak, ez sem billen egyik oldalra sem, én azt mondom, itt nem lesz döntés 90 perc után.

Várható kezdőcsapatok:

Ausztrália: Ryan; Atkinson, Rowles, Wright, Behich; Mooy; Boyle, Irvine, Leckie; Hrustic, Maclaren

Peru: Gallese; Advincula, Zambrano, Callens, Trauco; Tapia, Yotun, Pena; Carrillo, Lapadula, Cueva

Ausztrália - Peru: Gólok száma páratlan/páros - Páros/Páratlan tipp