A két együttes között jelentős minőségbéli különbség van, természetesen a vendégek javára. Persze nem azt várom, amit Nigéria csinált ma Sao Tomé és Príncipé ellen (10-0), azaz megsemmisítő vereséget, de szerintem egy magabiztos, négy gólos marokkói győzelem benne van a mérkőzésben. Ráadásul a mérkőzést nem máshol, mint Casablancán rendezik, ami Afrika egyik- és Marokkó legnagyobb városa.

A két együttes a K csoport tagja az Afrikai Nemzetek Kupája selejtezőjében, mellettük még Zimbabwe és Dél-Afrika tagja a négyesnek. Vagyis csak tagja volt Zimbabwe, ugyanis az együttes visszalépett a selejtezősorozattól. Ez azért hatalmas esély minden együttes számára, hiszen így csak egy együttest kell megelőzzenek. Marokkónak nagyon jó esélye van arra, hogy már ezután a mérkőzés után elmondhassák magukról, hogy sikerült továbbjussanak, ehhez mindenképp győzniük kell. Az első fordulóban legyőzték Dél-Afrikát, így lépéselőnybe került a többi együttessel szemben, ráadásul pontegyenlőség esetén az egymás elleni mérkőzések eredménye rangsorol.

Hazai pályán lép pályára a világranglista 24.helyezett Marokkó, még akkor is, ha nem őket írják pályaválasztónak. A két együttes korábban még nem találkozott egymással, ez lesz az első mérkőzésük.

A 149.helyezett Libéria valószínűleg szeretné kibekkelni a mérkőzést, nagy kérdés, hogy mire mennek egy extrán motivált Marokkóval. Szerintem sokáig nem fogják tudni kihúzni, látva a marokkói támadójátékosokat, hogy ki hol játszik. Marokkó elég gyenge passzban van, legutóbbi hét mérkőzésükön nem tudtak egymás után kettőt megnyerni. Odahaza, már csak a szurkolók miatt is meg akarják mutatni, és a rossz szérián is szeretnének javítani. Libéria nem tudott két mérkőzést lehozni úgy, hogy ne kaptak volna ki, 2018 óta nem fordult elő velük az, hogy veretlenek maradtak volna.

Két nem a legjobb formában lévő csapat találkozik, azonban nagyon nem mindegy, hogy kik ellen játszottak eddig. Hazai oldalon vereség Burundi, Benin vagy Sierra Leone ellen, míg a másik oldalt mondjuk USA ellen.

Nagy marokkói fölényt várok a találkozón, legalább négy 'vendég' góllal.

Liberia - Marokkó: Marokkó által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp