A füves szezon óhatatlanul változásokat, hogy a tenisz életben. Ez a borítás kapja a legkevesebb időt az évben, ebben a három hónapban van lehetőségük a pázsitot kedvelőknek, hogy kihadják magukból a legjobbjukat és ne maradjon hiányérzet magukban.

Vannak akik minden évben hozzák a tőlük vártakat, mások szenvedésnek élik meg a borítás váltást, ranglista helyezéstől függetlenül.

Benjamin Bonzi a franciák hórihorgas játékosa salakon sem okozott csalódást idén, Aix en Provenceben tornát is sikerült nyerni Challenger kategóriában, ám mégis csak a gyors borítások a kedvencei, itt tudja a fizikai adottságait, gyorsabb játékstílusát is érvényre juttatni. Füvön tavaly 7/2 -es mérleget produkált. A nottinghami Challengeren elődöntős pozíciót ért el, Wimbledonban a kvalifikációt teljesítve, végül Cilic állította meg a második körben. Idén két sikerrel áll, a Feliciano Lopez és Rinderknech elleni sikereket követően Stuttgartban azonban visszalépett múló rosszullét miatt, de erre a hétre megint 100% -os állapotban léphet pályára Halléban.

A Top játékosok közül, Tsitsipas is azok egyike, aki annyira nem rajong a szálas zöld borításért.

Emlékezetes a görög tavaly egyetlen füves fellépését a wimbledoni első körben sima 0-3 -al bukta el Francis Tiafoe ellenében, és az előtte levő szezonokban is csupa nyögvenyelős győztes meccseket tudott le,a 2020 -a ós kieső év előtt szintén az első körben intett búcsút a zöld-lila színeknek, akkor Fabbiano búcsúztatta egy ötösben.

Mindent egybevetve Tsitsipasnak kell egy kis idő míg megtalálja az összhangot a füves borítással. Bonzi alapból jó viszonyt ápol vele, úgy vélem a Murray elleni veresége is rámutatott Tsitsi hiányosságaira és ezeket a "weak" pointokat Bonzi is észlelni fogja, ami nálam minimum egy nyert francia szettet jelent.

Bonzi, Benjamin - Tsitsipas, Stefanos: Szett hendikeppel - Hendikep tipp