A "B" Divizió 3. Csoportjában kiegyenlített küzdelem zajlik. Közel vannak egymáshoz játékerőben az együttesek, ez igazolja is a Nemzetek ligájának Diviziós felbontását is.

Románia bár két idegenbeli vereséggel nyitott, a finnek elleni, minimális sikerükkel, Nicusor Bancu góljával, egy Puscas kihagyott tizenegyes után nyert, így sikerült felzárkóznia a többiek mögé, bár így is sereghajtónak mondhatják, nem túl büszkén magukat.

A csoportban csak hazai sikerek és kevés gólos remik születtek, a kiegyenlítettséget ezek a tények is igazolják.

A románok tavaly novembere óta vártak az első válogatott sikerükre, ami elindíthat egy minimális pozitív változást a letargiából felfelé. A finnek legyűrése dicséretes látva a nyelvrokonaink fejlődését, s most egy olyan exjugoszláv tagállam érkezik Montenegró képében, akik idegenben jóval gyengébb képüket mutatják, mint odahaza. Miodrag Radulovic fiai a C Diviziós csoportjukat nyerték meg tavaly, de ott az ittenieknél lényegesen gyengébb riválisok szerepeltek. Idegenben nem tudják az odahaza feltüzelt hangulatot átmenteni. Tavaly szeptembertől nézve sorozatban kikaptak Hollandia (0-2), Norvégia (0-2), Örményország (0-1), Finnország (0-2) ellen egyedül Gibraltárt tudták legyőzni 3-0 -ra. Valamelyest erősebb, nem miniállam ellen tehát még gólra se képesek Vukcevicék.

Amit az ifjabb Iordanescu által dirigált Románia pedig remekül művel mostanság az a védekezés. Odahaza alíg kapnak gólt, a támadójátékuk gyengesége miatt van a sikertelenség. Szerintem a minimális célt kedden is elérik keleti szomszédaink és egy unalmas meccsen nullán tartják a montenegróiakat.

Románia - Montenegró: Montenegró által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp