A 2021-es World Cup of Darts nevű tornán, ahol 'válogatottak' játszanak, az első körben 16 meccsből 10 dőlt el simán, ahol a vesztes fél maximum 2 leget nyert. Minden évben van meglepetés, válogatottak, akik meglepetést nyújtanak. Az előző évben Hong Kong majdnem megtréfálta az Észak-íreket, de hiába játszottak jobban és dobtak magasabb átlagot, a végén kikaptak. Valószínű, ebben az évben is lesz egy-két meglepetés, vagy lesznek közel a meglepetéshez csapatok, de véleményem szerintem ez nem az osztrák-finn csata lesz.

Én bevallom, mint a tippből is kiderül, maximum 2 leget várok a finnektől, de sima osztrák győzelem a tippem. A finnek az előző két évben a Kantele-Viinikka páros játszott, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Az előző évben a 82-es átlag egy 5-2-es zakóra volt elég Wales ellen, a finnek mákja, hogy a Price-Clayton duó még nem volt bemelegedve, mert ők is csak 89-es átlaggal abszolválták a meccset. Előtte a finnek a németektől kaptak egy 5-0-át, a Hopp/Clemens páros osztotta ki a méretes pofont, de a 82-es átlaggal nem volt sok sansz a közel 100-at dobó német pár ellen.

A finnek most a Kantele-Paavalainen duóval vágnak neki a tornának, és én sok jót, azaz két nyert legnél többet nem jósolok nekik. Más csak azért sem, mert Paavalainenről konkrétan semmit sem tudni, és ha valakiről keveset tudunk, az akkor aligha játszik olyan igazán jól. Ha jól játszana, hallottunk volna róla. Ettől függetlenül egy-egy meccsre bárkinek összejöhet egy-egy jobb leg, de nem ez a valószínű. Ráadásul ami a tipp szempontjából jó, az a finnek szempontjából rossz, hogy a pár nappal ez előtt véget ért Nordic Mastersen Kantele nagyon gyengén dobált, MvG simán 6-1-gyel megverte. Márpedig itt vélhetően tőle kéne egy közel 100körüli átlag, az meg nem igazán van benne. Mensur és Rowby-John előző évben döntőt játszott, jó kis páros, jól ismerjük őket, valószínű, nem az első kör jelenti a búcsújukat, és az is valószínű, hogy olyan igazán izgulni sem fogunk majd. Én azt mondom, 5-1, ha tévednék, akkor is belefér egy 5-2 is.

Austria - Finnország: Kör hendikeppel - Hendikep tipp