Az Észak-Olaszországban életre hívott, első alkalommal megrendezésre kerülő WTA tornán, merészet álmodtak a szervezők és füves tornát rendeznek. A füves területen alkalmi sátrakat húztak fel, így rendezik az eseményt, ami hangulatos és a célt remekül szolgáló rendezvény.

Így nem csupán a ködös Albionban és az öreg brit sziget egészén, hanem Európa szívében is tudnak készülni a versenyzők. Hozzá kell tenni, hogy mivel WTA Challenger tornáról van szó, így nem csoda, hogy olyan vaskos mezőny nem jött össze, de fix próbálkozók, így is akadnak szép számmal. Számos salakos játékos is itt próbál áthangolódni a gyorsabb füves felületre. Ilyen a francia fiatal Parry is, aki az utóbbi időben szinte kizárólag salakon versenyzett. Tavaly 70! meccset játszott szemcsésen, s mindössze 4 terembeli meccse pottyant le, emellett nem volt máshol fellépése. Nem véletlen, hogy az év elején az ausztrál versenyeken sem tudott áttörő sikert elérni gyorsabb felületeken, így most sem várok tőle nagy menetelést. Az első két körben az ITF szintet képviselő Pigato és Zuger még megoldható kategória volt, de a mostani ellenfél más kategória.

A minden hájjal megkent, rutinos család anyuka Tajana Maria épp ellenkezőleg rendkívül kedveli a füves borítást, korábban is voltak élményei ezen a színtéren. A nyesegetős tenisze ezen a borításon még kellemetlenebb, a labdái olyan ütemben csúsznak, gyorsulnak meg a nyesései után, amit irtózatosan nehéz lekezelni, védekezni és támadni is tud ezekkel a speciálisan helyezett, megnyesett ütéseivel. Már önmagában ez is nagy fegyver, de a nagyobb tapasztalat is csak erősíti nálam ezt a tippet.

Parry, Diane - Maria, Tatjana: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp