A németek kedvenc füves tornáján, Halléban mindig volt egy-egy hazai játékos, akiért lehetett drukkolni a végjátékokban is, illettve csúcsra tudtak érni, "megváltva a világot".

1999 -ben Kiefer, 2009 -ben Tommy Haas, 2011 -ben Kohlschreiber, legutóbb pedig 2016 -ban Florian Mayer, most Oscar Ottéra aggatták a főszereplő személyét, tőle várhatják, neki szurkolhatnak a németek, hogy csodát hajtson végre.

A magasra nőtt Otte látványosan összeszedte magát az utóbbi hetekben és ő az a típusú játékos, aki hazai környezetben megfelelő módon tudja spannolni magát, ami az eredményére is pozitív hatással van. Az április végi müncheni ATP tornán is elődöntőig ért, pedig nem volt a sikerességének előzménye, de itt a füves szezonban már favoritnak is tekinthetjük, hiszen a fizikai adottságait ezen a gyors felületen remekül tudja kamatoztatni.

A múlt héten Stuttgartban elkapta Altmaiert és Shapovalovot is két-két szettben, s csak a későbbi trófeát felemelő és visszatérő Matteo Berrettinitől kapott ki az elődöntőben.

Itt Halléban pedig Kecmanovicot tette outra, míg Basilashvili ellen, hátrányból fordítva, a harci kedvét bemutatva nyert egy 6:0 -ás fél bicikli kereket is kiosztva a grúznak.

A mai rivális a TOP kategóriát képviselő orosz Khachanov lesz, ő rá azonban az jellemző, hogy a 250 -es tornákon többnyire nem túl motivált. Igaz, hogy füvön ő is szeret püfölni, de látva a német elszántságát Otte oldalán egyértelműen nagyobb a motiváltság és az elszántság ezen a héten. Khachanov a honfitársa Karatsev ellen egy három szettesben nyűglődött, míg az egyáltalán nem "fű kedvelő" Györe Lacin is csupán szoros szettekben tudott átvergődni.

Otte tartva nagy adogatásait és szerváit Khachanovot is beapríthatja ma a "hallei darálóban"!

Otte, Oscar - Khachanov, Karen: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp