Ahogyan halléban a németek Otténak szurkolhatnak utolsó fecskeként az ATP tornán, úgy a Queens Clubban az angolok is egy életben maradt versenyzőért szoríthatnak a nyolc között, Ryan Penistonért.

Peniston univerzális játékos, de britként azért mégiscsak az ereiben érezheti a füves tenisz mivoltát. Idén már ez a harmadik füves tornája, pedig csak most kezdődött a szezon, bőven volt meccse amin belőhette magát. A két negyeddöntő szereplése után, a legrangosabb queensi fellépésein már megcsillogtathatta a legjobbját. A friss Roland Garros döntős Ruud ellen egyértelműen uralta a meccsét, picit sem jött zavarba, esetleges break hátrány esetén sem. Tegnap pedig egy 6-0 -ás nyitó szettel indított Cerundoloval szemben, végül belegabalyodott egy grízesebb történetbe, de füves tapasztalatait érvényesítve végül két breakkel a döntő szett hátrányát előnyre és továbbjutásra váltotta.

Krajinovic ellen sem esélytelen, sőt a hazai közönség újabb sikerbe hajszolhatja a saját fiát. Krajinovis ennek előtte nem tudott sikeres lenni füvön, most kihasználta az amerikai ellenfelei dekoncentráltságát. A fiatal Brooksby nem tudott éles lenni, míg Querrey felett már eljárt az idő.

Ellenben Peniston extra motivált, a sorozatos Challengerek után most van lehetősége robbantani és bekerülni a tágabban vett, fix ATP mezőnybe. Itt a remek alkalom amit meg kell ragadnia, eddig jól lavírozott és most eg olyan ellenféllel szemben tudna elődöntőbe kerülni, aki a múltat tekintve sosem tudott nagyot domborítani a zöld gyepen. Szerintem Peniston él az általa és a sors adta teremtette lehetőséggel és bejut a legjobb négy közé.

Peniston, Ryan - Krajinovic, Filip: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp