Egy szerb és egy montenegrói együttes játszik egymás ellen felkészülési mérkőzést, ami a két hely egymástól való távolsága miatt egyáltalán nem ördögtől való.

A két együttes ugyan semleges helyszínen találkozik egymással, de Szerbiában rendezik a mérkőzést.

A Buducnost a montenegrói első osztályban szerepel, melynek 1.CFL a neve. Az előző szezont a második helyen zárta a 'pályaválasztó' együttes, három év elteltével lett újra bajnok a Sutjeska Niksic csapata. A Montenegroi Kupát megnyerték, így lett némi vigasz a csapat háza táján, bár elég sovány. Idén egyértelmű cél a bajnokság újboli megnyerése, gondolom a felkészülés is ennek ütemében fog zajlani.

A Maldost a szerb Superligában szerepel, az előző szezonban épphogy elkerülték az osztályozós helyek egyikét. A csapat azért egész jól szokott szerepelni, remélhetik, hogy a tavalyi év csak egy kisiklás volt tőlük.

Mindkét csapatnak van hová fejlődnie ebben a szezonban, ráadásul jelentősen. A hazaiak ha ismét bajnokok szeretnének lenni, míg a vendégek a biztos bentmaradásra törekednek majd, esetleg a felsőházba. Ahhoz, hogy siker koronázza a törekvéseiket kell a jó szezonkezdet, azonban még nagyon a szezon elején járnak. Itt még előfordul egy-két hiba és gyenge védekezés, ami a bajnokság kezdetéig még bőven csiszolódik majd.

A két együttes még nem találkozott egymással, ez lesz az első közös mérkőzésük. A két csapat körülbelül egy szintet képvisel és az értékük is majdnem ugyanannyi (4.5-5 millió). Szerintem nem lesz sok különbség a két csapat között, reményeim szerint játszanak egy jó kis mérkőzést legalább három góllal. Mindkét együttes úgy hagyta abba a szezont, hogy azért bőven volt gól a mérkőzéseiken, ennyi idő alatt nem hiszem, hogy annyit változott volna a játékuk.

Budućnost Podgorica - Mladost Lučani: Gólok száma - Felett/alatt tipp