Az aktuális világelső orosz "medve" Daniil Medvedev a múlt heti hertogenboschi finálé után ezen a héten is döntőig jutott. Múlt vasárnap az élete hetét produkáló van Rijthoven, eksztázisban játszva Medvedevet is csontig ledarálta, nem volt kérdés a motiváltság és a hazai pálya szárnyakat adott a Challenger szinten mozgó hollandnak, halkan jegyzem meg ez egy GS meccsen nem történhetett volna meg ...

Medvedev kedvét azonban nem szegte az ezüst érmes pozíció, itt Halléban is remekül teljesít és szettveszteség nélkül halad afelé, hogy megvédje a tavaly nyert címét.

Azonban most az a Hubert Hurkacz érkezik a döntőben akivel rendre nagy csatákat vív, az 51., 20., 42., 39. világranglistás elleni sikerek után pedig a 12. helyen lévő lengyel teljesen más szintet is képvisel.

Ugyanúgy magasra nőtt és remekül használja a fizikai adottságait. A tegnapi Kyrgios elleni elődöntőben, egy eléggé rosszul kinéző első szett után, melyet a szett véghajrában bukott breakkel vesztett el Hurkacz, képes volt a mentális erejét kihasználva két tie-breakes etapban fordítani.

Egy szó, mint száz ez nem lesz egyszerű meccs Medvedevnek a címvédés eléréséhez, sokat kell izzadnia. Az egymás ellenijük eddig 2-2 -t mutat, mind friss találkozó egy éven belül játszották le ezeket a csörtéket. Ami még jobban óvatosságra intheti a mai napon az oroszt, hogy tavaly Hurkacz Wimbledonban egy öldöklő 5 szettesben fricskázott oda neki. Ma sem várok egyoldalú küzdelmet, szoros találkozóra van kilátás, amibe a lengyel +2,5 játékos megtámogatása mellett már eléggé imponáló szorzót kapunk.

Medvedev, Daniil - Hurkacz, Hubert: Játék hendikeppel - Hendikep tipp