A francia Alizé Cornet utoljára az Ausztrál Openen mutatott maradandót az év elején, akkor Halepet is verve a negyeddöntőig ment Óceániában. Azóta egy-két meccseket nyer. A Roland Garroson nagyot harcolva verte egy igen hektikus meccsen Ostapenkót, ami dicséretes, de az teljesen ki is merítette és a következő körben Zheng ellen 6:0,3:0 -nál feladta a küzdelmet.

Talán jókor is jön a borítás váltás számára, füvön az alacsony súlypontját jól idomítja a játékhoz - talán túlozva kicsit a régebbi Radwanskára hasonlít a játéka - korábban is ért el jó eredményeket, lásd tavaly berlini elődöntő. Idén a német fővárosban az első fordulóban elcsúszott a gall lány, ahol az orosz Kalinskaya állította meg, ám mit ád az ég itt Bad Homburgban egyből van lehetősége a visszavágásra.

Ebben a kiegyenlített női mezőnyben nagyon ritka az egyenletes, jó teljesítmény. A hullámzások miatt is kételkedem, hogy a szintén hektikus orosz lány harmadjára is eltudja kapni Cornet gyors borításon. Indian Wellsben és a múlt héten sikerült ez neki, de Cornet azért nem egy boksz zsák, amit mindig ki lehet ütni. Ez egy remek alkalom, hogy a csini orosznak visszavágjon.

Kalinskaya Hertogenboschban és Berlinben is egy-egy kört ment és rendre Bencic állította meg őt. A kedv nála nagy kérdés, ha megvan akkor tud játszani, de vannak olyan tornák is, ahol alapból látni, hogy nincs meg az összhang közte és a játék között. Nos az elmúlt két héten oda tette magát Anna, most szerintem eljött az a hét, amikor már besokallhat az utazásoktól. Cornetnak azonban van restanciája bőven maga felé, most valamit törleszthet és elindulhat a pozitív mérleg felé a füves szezonban.

Cornet, Alizé - Kalinskaya, Anna: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp