Azt gondolná az "újkori" amerikai "Isner utánpótlásról" Reilly Opelkáról az ember, hogy itt a füves szezon, a leggyorsabb borításon terem a legtöbb babér az amerikai óriásnak, ám tévedünk. A tavalyi füves szezonban két meccse volt összesen, a Queens Clubban Millman verte, Wimbledonban pedig Koepfer lepte meg az első körben sima 3-0 -val intett búcsút Reilly Wimbitől.

Idén sem kezdődött szépen a történet a Queens Clubban De Minaur bántóan sima 4:6,4:6 -tal vetett megint ideje korán véget Opelka "álmainak". Így nem volt más választása be kellett iktatni egy e heti játékba hozó eastbournei tornát is, ahol hátha alapon megtalálja azt a bizonyos madzagot a győzelmi út felé. Ám pechére egy olyan honfitársát sorsolták mellé az első körben, aki nem tart tőle és egyszeri találkozásukat is sikerrel vette az év elején Melbourneban.

Maxime Cressyről van szó, aki Opelkával ellentétben két Halleban nyert meccsel a zsebében érkezik úgy, hogy csak a végső győztes Hurkacz ellen döntő szettben búcsúzott a német-földi tornától.

Az önbizalom terén tehát egyértelműen Cressy van jobb állapotban és ha Opelka szervái megint nem olajozottan működnek, akkor ott egy vártnál könnyebb siker is kinézőben lehet, benne van a pakliban.

Opelka nagy adogatásainak szól az odds párok kiosztása is az irodáktól, amik azért közeledtek egymáshoz, és ha a már említett porszem bekerül a gépezetbe, mármint, hogy Opelka nem érzi annyira az adogatásainak az ízét, akkor teljesen halott is a tenisze a magasabbra nőtt amerikainak. Én ezt a forgatókönyvet várom, a most labilisabbnak tűnő Opelka hibáira egyből lecsapó honfitárs Cressy első körös sikere mellé állok!

Cressy, Maxime - Opelka, Reilly: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp