Két alapvetően salakot kedvelő játékos mérkőzik, a rendkívüli meleg időjárás mellett Mallorcán, a keddi játéknapon 15 óra körül 34-36 fok közötti hőmérsékletet ígérnek. A játékosok a pázsiton úgy érezhetik majd magukat, mintha katlanban lennének. Lajovic és Altmaier meccsén ezek az extra időjárási körülmények is boríthatják a bukik által várt papírformát illetve forgatókönyvet.

A germán Altmaier igazi Challenger Tour játékos, a sikereit ezen a vonulaton éri el. Idén minimálisan negatívba billent mérleggel érkezett Baleár-szigetekhez, a két nagyobb menetelését is CH versenyen érte el, Phoenixben finálézott, míg hazai környezetben Heilbronnban megnyerte a 90 ezer euros összdíjazású ATP előszobájának számító versenyt.

Nagyobb ATP rutinnal egyértelműen a szerb Davis Cup csapattag Dusan Lajovic bír. Lajovic az ATP versenyekre rendre összekapja magát, az sem véletlen, hogy év elején a mi Fucsovics Marcinknak is meglepő és kijózanító pofont adott az Australian Openen, egy öt szettes csatában, vagy említhetjük, Davidovich Fokina sydneyi és Korda acapulcoi megverését is kemény borításról. Salakon pedig elkapta Madridban a friss RG döntős Ruudot is.

Innen közelítve egyértelműen Lajovic bír a nagyobb ATP tornákat tekintve bővebb tapasztalattal. S bár most füves felületről beszélünk, amelyen semelyiküknek nincs nagy sikerélménye, a szerb egy-egy meccsre rendre össze kapja magát, én most is erre számítok. A német két sikertelen próbálkozás - Stuttgarban Otte, Halléban Kyrgios ellen bukott első körös két szettes vereségekkel - után kopottabb önbizalommal érkezve Mallorcára a szerb ellen is keserú szájízzel hagyhatja majd el a zöld gyepet.

Altmaier, Daniel - Lajovic, Dusan: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp