Az orosz teniszezők mind a nőknél, mind a férfiaknál összekaparják azt amit lehet a füves szezonban. Számukra ez az utolsó lehetőség, hogy pénzdíjakat és pontokat gyűjtsenek a világranglistára, ugyanis idén a döntések értelmében nem indulhatnak el Wimbledonban.

Ennek megfelelően gondolkozott Rakhimova is, aki Bad Homburgban a selejtező egy lépcsőfokát teljesítve a kínai Han ellen nagyon simán, a főtáblán robbantott és a jóval esélyesebbnek hitt honfitársát Samsonovát is meglepte két szoros szettben 7:6,6:4 -el. A füves szezonban eddigi négy fellépésén Berlinben és itt Bad Homburgban négy meccse volt 3/1 -es mutatóval áll és még nem volt olyan ütközete, ahol ne nyert volna szettet. Úgy mond nagyon nehéz feltörni, levakarnia magáról az ellenfélnek Rakhimovát.

A mai rivális a csúcs formáját már régen a háta mögött tudó és utána csak tapogatózó francia Caroline Garcia lesz. Nem tudom mi szakadhatott el nála, TOP5 -ös teniszezőből átlagos eredményekre képes játékos lett. Ott tart, hogy már örülnie kell, ha két meccset nyer egymás után a WTA Touron. Itt az első körben elkapta az első szett 2:6 -ja után fordítással, a kissé fásultnak tűnő Sasnovichot, ami önmagában üdvözítő a gallnak, de nem oldotta meg a problémáit. Rakhimova esetében egy friss, teljesen motivált riválissal fut ma össze, és ezekkel a feltüzelt játékosokkal szemben nem megy annyira mostanság neki. Nekem az orosz 4,5 játékkal megspékelve extra jó opciónak tűnik meccs előtt, remélem Rakhimova igazolja a várakozásaimat.

Rakhimova, Kamilla - Garcia, Caroline: Játék hendikeppel - Hendikep tipp