A Baleár-szigetvilághoz tartozó Mallorcán az óriási meleg, ami a tegnapi napon is alaposan nyomta a versenyzőket, mára is megmarad 31-33 fokot ígérnek délutánra. Tegnap van de Zandschulpnak is agyára ment a meleg, aki döntő szett kettős breakről bukta a meccsét a másik meglepetés pedig Jordan Thompson kétszettes betlije volt az argentin Baezzel szemben. Úgy látszik a meleg alaposan átrendezi az előre megírt forgatókönyvet. Én most a Bonzi - Shapovalov meccsen is meglepetést várok, ahol elsősorban nem a hőségtől várom a papírforma borulást, hanem az alapvető formabeli különbségektől.

Benjamin Bonzi tavaly is megmutatta füvön, hogy remek teljesítményre képes. Ezeket a 250 -es tornákat is megnyomja, kellő figyelemmel kezeli. Ellenben Shapovalovval, aki magához képest is gyengén kezdte a füves szezont, két első fordulós vereséggel áll, Stuttgartban Otte két tie-breakben kerekedett felül rajta, Halléban pedig Tommy Paul három szettben fricskázta. Most az óriási melegbe érve a hűsebb német tornákról újra bajba kerülhet, hiszen egy motivált, jó adogató franciába botlott az első meccsén. Ráadásul Bozni már játékban van, hiszen az első fordulóban a chilei Tabilo ellen fellépett a gyepre és 6:3,4:2 -es egyértelmű vezetésénél feladta a dél-amerikai.

Ráérezhetett a helyi kondíciókra a francia, míg Shapovalov szenved az idei szezonban, többször is láthattuk, hogy ilyen nagy tornákat felvezető meccseken könnyen dobja be a törölközőt.

Én most is a motiváltsági kérdésből indulok ki, Bonzi ezt a meccset az elszántságával simán megnyerheti a mai napra "túlárazott" kanadaival szemben.

Bonzi, Benjamin - Shapovalov, Denis: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp