Nagyon ráfér a vendég Valerenga csapatára egy kis sikerélmény, így vélhetően teljes csapattal és kettőzött erővel állhat fel az együttes.

A Valerenga jelenleg a tizenhat csapatos első osztály, még biztos bent maradást érő, 13.helyén áll. Bajnokin május 8 óta nem nyert a klub, pedig azóta lejátszottak már hat mérkőzést. Pedig viszonylag jól kezdték a szezont, öt forduló alatt három győzelmet arattak, azóta pedig nem is lett több, egyedül a kupában. Igaz, azt egy nagyon alacsony osztályú együttes ellen, a Kolbu/Kk ellen szerezték.

Nem lebecsülvén a Brumunddal csapatát, de azt gondolom, hogy ez sajnos nagyon nem az ő estéjük lesz. A csapat a 3.Division 2.csoportjában szerepel, így a két együttes között több osztálynyi különbség is van.

A Brumunddal csapata az elmúlt par évben megúszta nagyobb zakók nélkül a Norvég Kupában, sőt, 2017-ben is csak 3-1-re kaptak ki a Lilleström ellen.

A két együttes még nem találkozott egymással, de nagy különbség van a két együttes kerete és játékosai között. Azt hiszem, már önmagában ez a tény is jelentősen a vendégek fele billenti a mérleg nyelvét, de az, hogy milyen gyenge formájuk van méginkább. Egy esetleges szép győzelemmel fordíthatnának a helyzetükön, és talán megindulhatnának felfelé.

A hétvégén egy hasonlóan szereplő együttes vár a Valerengára, a 12.helyezett Odds BK. Kell arra a mérkőzésre egy kis önbizalom, mert a jelenlegi helyzetet látva inkább az Odd csapatának áll az a mérkőzés. Szerencséje a Valerengának, hogy sűrű a mezőny.

A mai mérkőzésre az a tippem, hogy kiadja magából azt a Valerenga, ami az elmúlt pár találkozón felgyülemlett, szerintem akár egyedül képes lehet a csapat arra, hogy összehozza a tipphez szükséges öt gól.

Brumunddal - Vålerenga: Gólok száma - Felett/alatt tipp