2015 óta nem játszott egymás ellen a két válogatott, akkor szintén egy barátságos mérkőzés keretein belül találkoztak egymással. Most is így lesz, azzal a különbséggel, hogy ez egyben egy felkészülési mérkőzés is lesz a két hét múlva kezdődő női labdarúgó EB-re.

Az EB-t Angliában rendezik majd, és 16 csapat vesz rajta részt. Mindkét együttes kijutott és arra készül, ráadásul Svájcnak még szerencséje is van azáltal, hogy az oroszok helyett a portugálok lesznek kint, így talán lehet esélyük egy nagy adag mázlival a továbbjutásra.

A német válogatott már nem ugyanaz, mint régen, hiányzik valami a csapat játékából. Ha csak az idei évet nézem, akkor kijelenthető, hogy rég volt ennyire gyenge éve a német női labdarúgásnak. Öt mérkőzést játszottak eddig és 1-1-3-as mérleget tudnak felmutatni, ráadásul Szerbia ellen simán kikaptak legutóbb tétmérkőzésen.

Németország Dániával, Finnországgal és Spanyolországgal került egy négyesbe, míg Svájc Hollandiával, Svédországgal és Portugáliával. Nem könnyű csoport egyik sem, főleg ha tényleg azt nézem, hogy milyen gyenge idén a német válogatott.

Azt hiszem nagyon oda kell tegye magát a német válogatott, ha nem szeretne idejekorán elbúcsúzni az EB-től, ehhez pedig az első lépés, hogy egy Svájcot magabiztosan legyőzzenek. Nem gondolom, hogy gondot kellene okozzon számukra Svájc, korábban minden mérkőzésükön rúgtak nekik legalább három gólt. Erre ma is jó esélyt látok, remélem a németek a jobbik arcukat veszik majd elő.

Német fölényt várok a találkozótól, és azt, hogy sorra dolgozzák majd ki a helyzeteket. Legalább három német gólt várok a találkozón.

Németország (n) - Svájc (n): Németország (n) által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp