A belga bajnokcsapat, a Club Brugge is megkezdi a felkészülését a következő szezonra, a harmadosztályban szereplő, és ott az előző szezont a tizedik helyen záró Thes Sport lesz az ellenfelük.

A vendégek egy kis belga csapat, és ahhoz képest, hogy az amatőr bajnokságban játszanak, van egy válogatott játékosuk, a guineai Yadi Bangoura személyében. A válogatott támadónak nem volt túl jó szezonja, 14 mérkőzésen mindössze 3 gólt szerzett.

A hazai együttes a hírek szerint négy napja kezdte el az edzéseket, egy kis állapotfelmérésnek rögtön itt egy felkészülési találkozó. A két csapat korábban még nem találkozott egymással, ez lesz az első mérkőzésük. Ezen a találkozón igazából az lesz a kérdés, hogy ki milyen állapotban tért vissza a pihenéséből. Gyanítom, mindenki szerepet kap majd a mérkőzésen, nem lepne meg, ha a félidőben sorcsere lenne a Brugge csapatánál.

Nagyon jó szezont zárt a Brugge, sajnos a kupában kaptak egy hárnast odahaza a Genttől, de ezt leszámítva nem lehet okuk a panaszra. Március 5 óta veretlenek, sőt, gólt is csak ötöt kaptak, pedig játszottak 11 tétmérkőzést. A csatárok is jó szezont zártak, hárman is 10 gól felett zártak.

Nagyon remélem, hogy ott folytatja majd a hazai együttes, ahol abbahagyta, vagyis ugyanolyan eredményes támadófocit fognak játszani. Egy könnyű ellenfelet választottak maguknak, gondolom azért, hogy ne legyen probléma egy sima győzelem és jól elverjék őket.

A tippem az, hogy a Club Brugge ma odateszi magát, hiszen a felkészülés célja az, hogy egyre jobb formába kerüljenek. Első lépésnek egy könnyen elverhető ellenfelet választottak, ilyenkor a csapatok általában kitömik az ellenfelet. A kérdés csak az szokott lenni, hogy hány gólt szerez a nívósabb együttes. A négy hazai gól nem szabad, hogy gondot okozzon számukra.

Club Brugge - KVV Thes Sport Tessenderlo: Club Brugge által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp