Szombat kora estére egy norvég bajnokira lehet érdemes figyelni. A két csapat közötti különbség ugyanis óriási, ahhoz képest a hazaiakra adott közel 1,50-es odds elég csábítónak hat.

A Rosenborg nagy múltú klub ez vitathatatlan. 1967 óta 26(!) alkalommal ünnepelhettek bajnoki és hétszer ezüstérmet, emellett pedig a hazai kupát is tizenkét alkalommal behúzták. 2018, tehát az utolsó bajnoki cím óta viszont kis lépésekben de egyre lejjebb és lejjebb csúszik a klub. 2019-ben csak 3., 2020-ban 4., tavaly pedig az ötödik helyen zártak. Az már tisztán látszik hogy idén sem lesz sanszuk az aranyra, de egy dobogós helyezésre ez a keret bármikor képes lehet ha megrázza magát. A csapat jelenleg a nyolcadik helyen tanyázik 14 egységgel, hazai pályán viszont az egyetlen csapat a listavezető mellett akik veretlenek (2-2-0). Egy Kristiansund elleni meccs tavaly még rangadónak számított volna, viszont a 6.helyen záró vendégek teljesen szétestek az idei szezonra.

Nagyon úgy tűnik hogy ennek kiesés lehet a vége, Michelsen csapata egyre lejjebb zuhan a szakadékba hiszen nyolc forduló után is mindössze egy döntetlent tudnak felmutatni. Próbálják megtalálni a legütőképesebb felállást, forgatja meccsről meccsre a védelmet ami ugyanolyan pocsék marad, de a támadósoruk sem brillírozik, tavalyi gólkirályuk Bye például összesen egyszer talált be az eddigi fordulók alatt.

A csapatok egymás elleni mérlege eléggé vegyes képet mutat, viszont általában a hazai pályán játszó csapat örülhet a pontoknak. A Kristiansung ugyanis még sohasem győzte le bajnokin vendégként a Rosenborgot és ez az előjelek szerint nem ma fog megváltozni.

Tipp: 2-0

Rosenborg - Kristiansund BK: Rosenborg szerzi az elsõ gólt és megnyeri a mérkõzést - Igen/Nem tipp