Jött már 41.00-es szorzón remi ezen a vb-n, de nekem a 2022-es Junior női kézi vb meglepetése az Egyiptom sikere Lengyelország felett. Igazából nem tudom felfogni, láttam a két első körös meccset, én azok után biztos voltam benne, hogy a lengyelek nyernek. Viszont nem nyertek, ezt pedig személyes kudarcként élem meg úgy is, hogy 5 Ft-ot nem buktam rajta.

Egyiptom 27-25 arányban nyert a lengyelek ellen, a lengyel csapat 11 gólt dobott a 2. félidőben, miközben emlékezhetünk rá, hogy mi a 2. félidőben kaptuk szét Egyipmtomot. Jó jó, ott Egyiptom lányai rohantak a vesztükbe, itt meg vezettek, más volt a dinamika, ellenünk nem csalták az időt.

Hihetetlen, de Egyiptom továbblépett, míg a lengyelek kiestek. Nem reménytelen az észak-afrikai csapat majd az ún. main roundban sem, mert nem világverő csapatok érkeznek, ahogy a lengyeleket megcsípték, úgy nem zárom ki ezek után az újabb bravúrt.

Na, USA legyőzése ebben a sportban nem bravúr, az papírforma. Tegnap aki nézte a magyarok elleni meccset, sok infót hallhatott, nem írnám le újra. Borsos kb mindent tud, hisz Szabó Edina irányítja a vb-n USA csapatát. Borsos elmondta, amit anno tudunk mondjuk Érdről, hogy Edina nem szeret kikapni, ehhez képest most jobb, ha hozzászokik. USA egy olyan 'csapat' ahol sok lány most a torna ismerte meg a másikat, és elmondta Borsos, hogy a négy legjobbjuk a felnőtt csapattal készült, és ott meg felütötte a fejét a covid, így a négy legjobb nem tudott eljönni az u20-as tornára.

USA két komoly pofont kapott, ellenünk esélytelen volt bármire, a lengyelek ellen óriási bírói segítség mellett 14-et dobtak. De mondom, ott ha egy lengyel lány picit nagyobbat lökött, már ment 2 percre, kaptak jutalom büntetőket, szóval ellenünk is dobtak volna 10 felett azzal a játékvezetői párossal, de tegnap a kuwaiti sporik semlegesek voltak.

Egyiptom szerintem maga sem számolt azzal, hogy továbblépett, de most át kell tervezni a dolgokat, mert ebből nem lesz elnöki kupa. Jön a main round, így számukra ez tét nélküli meccs. Hogy 5 góllal nyernek vagy 45-tel az mindegy, mindenképp a 2. helyen nulla ponttal mennek tovább. Így a legjobbak ma szerintem többet pihennek, ez lenne a logikus. Jó csapat, de igazából van 2-3 lány, aki kilóg, ha őket nem erőltetik, és sokat padoznak, USA szerintem 20-on belül maradhat. Ma azért lesz sanszuk gólt dobni, Egyiptom azért fizikálisan nem olyan lányokból áll, mint a magyar csapat. Amondó vagyok, ilyen 35-15 körül lesz a vége. Valahol a határon lesz, de szerintem USA célja, hogy a közte 20 ne legyen meg, az pedig reális és elérhető.

Egyiptom U20-as korosztály, nők - USA, U20 (n): Hendikep - Hendikep tipp