A bajnoki címvédő nem vett álomrajtot az idei szezonban. Akkora gond még nincsen, hiszen az ötödik helyen állnak és lemaradásuk csupán hat pont a listavezető Hacken mögött, viszont az nyílvánvalóvá vált hogy jóval stabilabb játékra lesz szükség a továbbiakban. A csapatnál ugye edzőváltás ment végbe ami szintén közrejátszhat a gyengébb szereplésben. A kupát ugyan megnyerték, de a bajnokságban például májusban volt egy három mérkőzésen át tartó vereség széria amire korábban időtlen idők óta nem volt példa a csapat háza táján. A közel egy hónapos nagy szünet előtt viszont ismét rátaláltak a győzelem ösvényére és idegenben 2:0-ra legyőzték a Degerfors csapatát majd egy barátságos mérkőzésen is sikerült két góllal nyerniük. A pihi mindenképpen jót tehetett Milojevic csapatának és ideálisabb ellenfelet nem is kaptak ahhoz hogy újra játékba lendülhessenek. Hazai pályán öt találkozóból csak egyszer (a jelenlegi első Hacken ellen) kaptak ki, 3-1-1 8:3-as gólkülönbség mellett.

A Helsingborg messze rosszabb helyzetben van hiszen full utolsó helyen állnak mindössze öt egységgel a nevük mellett (1-2-8 9:18). A másod vonalból feljutott együttes így lehetséges hogy rövid látogatást tesz a legjobbak között, pedig egy jó Helsingborgra szükség lenne az első vonalban, nem véletlen voltak topcsapat jó tíz évvel ezelőtt, amikor bajnoki címet is ünnepelhettek. Ez viszont már a múlt, a kőkemény valóság pedig hogy az egyik leggyengébb csapat Lindstromé a mezőnyben. Idegenben egy remire voltak képesek négy vereség mellett. Sérültjeik is vannak, igaz ez hazai oldalon sincs másképp.

A két csapat egymás elleni mérlege nem meglepő módon masszív Malmö fölényt mutat. Az utóbbi öt ilyen találkozót megnyerte a bajnok, sőt 11:1-es gólkülönbséggel tette ezt.

Meglepődnék ha a Helsingborg egyáltalán gólt lőne és minimum nem kapna kettőt ami az idegenbeli meccseket ide értve egy meccs kivételével mindig összejött.

Tipp: 2-0

Malmö FF - Helsingborgs IF: Malmö FF szerzi az elsõ gólt és megnyeri a mérkõzést - Igen/Nem tipp