A volt világelső, román Simona Halep egy eléggé "grízes" első fordulós meccset fogott ki a sorsolás szeszélyének köszönhetően. A csehek volt 19. helyezettjét, a fiatal 25 éves Karolina Muchovát kapta, aki műtétjei után kezdi visszanyerni a jobb formáját.

Igaz, hogy a füves előszezonban csak egy fellépése volt, de Jabeur ellen ki lehet kapni.

Halep 2019 -ben megnyerte Wimbledont, idén is szépen teljesített eddig az előszezonban, Birminghamben elődöntőzött, Haddad Maia verte, Bad Homburgban az elődöntős szereplésre ki sem állt, kisebb sérülés miatt, figyelve és szem előtt tartva a sikeresebb wimbledoni szereplést.

Ám ez, hogy az első körben egy Muchovát kapott tényleg eléggé bosszantó lehet neki. Muchova az a tipikus játékos, aki nem adja könnyen magát. keményen üt, bele megy bátran az adok-kapokba is és igen gyors tempóra képes, az ütőereje is megvan. Szóval a románnak alaposan fel kell kötnie a szoknyáját.

Muchova az előző két, tehát a tavalyi és a 2019 -es wimbledoni indulása kapcsán is, egyaránt negyeddöntős eredményt tud felmutatni. Halep bár jól teljesített, egy potenciálisan a végjátékba is várható ellenfelet kapott az első megmérettetésre.

A cseh lányt nem szokták tönkreverni, így azt mondom ez az 1. fordulóban sem fog megtörténni, ahol a legtöbben még csak keresik az igazi, eredményre vezető játékukat, a legjobbak közül.

Muchova bár sérülése után nem sokat játszott, de a Roland Garroson is elkapott egy Sakkarit és most a torna elején kellő erővel bír még, hogy Halep se tudjon könnyedén átlépni rajta.

Muchova, Karolina - Halep, Simona: Játék hendikeppel - Hendikep tipp