A két együttes a következő szezont már egy osztályban fogja tölteni, az NB2-ben. Mindkét együttes a felkészülés elején jár még, hiszen alig pár napja kezdték meg mindketten az edzéseket.

A mosonmagyaróvári együttes kiváló teljesítménnyel jutott fel az NB3-ból, amely végig kiélezett küzdelmet hozott az MTE és a BVSC között. Végül a jobb hajrának köszönhetően és a zuglói együttes leeresztése miatt kereken 100 ponttal lett bajnok az MTE, és a következő szezont már a második vonalban kezdheti meg a csapat, ismét.

Az MTE 26-án játszott már egy felkészülési mérkőzést a Dunaszerdahely ellen, és sikerült helyt álljanak a nemzetközi kupára készülő szlovák csapat ellen. Ugyan 2-1-re kikaptak, viszont a hírek szerint nem játszott rosszul a magyar csapat, voltak biztató jelek.

A dorogi együttes az előző szezonban kis híján osztályváltásra kényszerült, lévén nagyon gyenge szezont futottak. Idén több kell a csapattól, mert újra a kiesés szele csaphatja meg őket, ennek mértén kell igazolni,. Nagy a jövés-menés, már hat játékos távozott a csapattól és ha jól láttam, csak kettő érkezett. Három, mert egy játékos felkerült az utánpótlásból.

Nagy kérdés, hogy melyik arcát fogja mutatni az MTE gárdája, hiszen a csapat mérkőzésein elég sok gól volt. Egyelőre kérdés, hogy hogyan alakul majd a nyár a csapatoknál, azonban az elején még várható egy-két elem az előző szezonból, így pedig azt gondolom, hogy a gólok dominálhatnak majd.

Az elmúlt években több alkalommal is játszottak egymás ellen mérkőzést, többször is a másodosztályban, illetve legutóbb két éve pont egy nyári felkészülési mérkőzésen. Az a találkozó 1-1-es döntetlent hozott, ma a 2-2-vel kiegyeznék.

A mai melegben azt várom, hogy a csapatok több alkalommal is hibáznak majd, elvégre ma lehet az egyik legmelegebb nap. Legalább négy gólt várok a mérkőzésen, akár egyenlő elosztásban.

MTE 1904 Mosonmagyaróvár - Dorogi FC: Gólok száma - Felett/alatt tipp