Na, én megkezdem új hadjáratomat Bognár Gyurival, és a Paks helyett az MTK-val. Egy életem, egy halálom, folytatom a gólzáport Gyuri bával.

De miért is jutottam idáig? Tudjuk jól, hogy Bognár György mit csinált Pakson. Nagyon gyorsan képes volt átállítani a csapatot a védekező, kreativitás nélküli, rakkolós fociról a látványos, letámadásos, gyors előre játékra épülő focira. Osztermajer Gábor volt az elődje, aki bődületes szar és nézhetetlen focit játszott a Pakssal, de jött Gyuri bá, és egy hétre rá már jöttek is az overek.

Ha egy hét alatt megcsinálta ezt Pakson, akkor meg tudja csinálni az MTK-nál is! Ráadásul itt szerintem könnyebb dolga van, mert ha levesszük Márton Gábor hasonlóan unalmas fociját, és az ő előtte ott volt Giovanni Costantino-t, akkor már vissza is tértünk Michael Borishoz, aki pedig ha nem is ilyen látványosan, de ő is a támadófoci híve volt.

A csapat gerincében még ott van a támadófoci emléke, csak fel kellett hoznia ezt a felszínre Bognárnak. Egy hónapja ott van már, és a keretet totálisan átgyúrta a saját kedve szerint. Ebben segít neki a két fia is, hiszen a kis Stefi, Bognár István is visszatért Ciprusról, illetve leigazolta Paksról Medgyes Silánt, aki a bal szélen fickándozott az elmúlt évben Pakson.

Támadósorban ott van Futács, Németh és Stieber, sőt Bognár kiemelt egy ifjú tehetséget már most, bizonyos Zuigebert, aki ahogy néztem az első edzőmeccs összefoglalóját, nagyon dinamikusan mozgott.

És itt jön az első edzőmeccsük: a Dabas nem egy nagy csapat, NB3 középmezőny, de 8 gólt rúgtak nekik! Bognár György azt is elmondta, hogy ő látta a csapaton már azt, amit szeretne, tehát jönnek a paks-szerű letámadások, és akciók. Ebben nagy segítség Bognár István játéka is, aki álmából felkeltve is tudja, mit akar az apja a pályán látni.

A Mezőkövesd ellen megint megmutathatják ezt a focit.

A Kövesdiek még csak most kezdik a szezont, ez lesz az első edzőmeccsük. Igazoltak jó pár arcot (Nagy Gergő, Molnár Gábor, Bobád Dávid, Kállai Kevin és Zalán, Remzifaic Selmani), össze kell érnie a csapatnak. Persze Supka Attila egy nagy nulla edző, szerintem ki is esnek az évad végén az NB1-ből.

A meccset 17:00 órakor kezdik, tehát egy kicsit már enyhülni fog a kánikula, lehet már mozogni. Én négy gólt simán el tudok képzelni. Ekkora szorzóra le kell csapni!

Mezőkövesd - MTK Budapest: Gólok száma - Felett/alatt tipp