Még a délelőtt folyamán összecsap egymással a két cseh együttes, egy felkészülési mérkőzés keretein belül. Az élvonalbeli Sparta Praha csapata a mérkőzés toronymagas esélyese, az Opava egyetlen célja a csúfos vereség elkerülése lehet.

A Sparta is megkezdte korábban a felkészülési mérkőzések sorát, 5 nappal ezelőtt egy prágai együttes ellen, a Dukla csapatával játszottak mérkőzést. A Dukla Prahát megverték ugyan 2-1-re, de aligha hiszem, hogy a csapatnál bárki elégedett lehetne. 0-1-ről sikerült ugyan a mérkőzés hajrájában egyenlíteni, ami egy jó pont, de ennyi. Hosszú út van még a csapat előtt, illetve gondolom még lesznek távozók és érkezők is, így vélhetően Ukrajnából és Oroszországból is jöhetnek játékosok, kihasználva a helyzetet. A korábbi támadó, a cseh válogatott Jan Kuchta is így érkezett, gondolom az oroszok elleni szankció miatt szeretne újra nemzetközi kupában szerepelni. A Lokomotiv csapata adta kölcsönbe a Spartának egy évre, méghozzá vásárlási opcióval egybekötve. A hazai csapat a dobogó harmadik fokán végzett az előző szezonban, a következő szezonban előrébb szeretnének végezni, ennek megfelelően még erősítésre szorul a csapat.

Az Opava együttese elbukta az előző év végén a feljutást, alulmaradt a csapat a palyoffban. Ez a mérkőzés lesz az első felkészülési találkozója a másodosztályú csapatnak, akikvélhetően idén is a feljutást tűzték ki maguk elé. Ehhez kellenek majd még erősítések, de még nagyon a szezon elején jár a csapat. Egyelőre az új vezetőedző próbálgatja a csapatok, ennek megfelelően lehetnek még hibák a gépezetben, erre számítok a mostani találkozón is.

A tippem az, hogy a két csapat játszik egy gólgazdag mérkőzést, többnyire Sparta Praha gólokkal megfűszerezve.

Sparta Praha - Opava: Gólok száma - Felett/alatt tipp