Ebben a mai 2022 -es női mezőnyben, ha nagyon lesarkítjuk a dolgokat, talán nem is lehet meglepetésről beszélni. Huzamosan a TOP5--7 -en kívül senki sem képes jó teljesítményre. A belga Greet Minnen és a kínai Qinven Zheng is úgy van itt a második körben, hogy nagy nevű riválist, igazi nagy halat akasztottak le az első körben. az európai a Grand Slam bajnok Muguruzát döngölte a gyepbe 6:4,6:0 -val, míg a kínai Sloane Stephenst két szoros szettben, a mentális részét jobban bírva 7:5,7:6 -tal ütötte ki a szintén GS bajnok riválisát

Semelyikük nem teljesített ragyogóan a füves előszezonban, ám itt vannak, náluk lehet mondani remekül fókuszáltak, az eredményt, a sikerességet tartották szem előtt a legfontosabb tornán, eddig sikerült.

Két igen gyors és akaratos játékkal bíró teniszezőről beszélünk, akik GS viadalon még nem mutattak nagy meneteléseket. Teljesítményben közel állnak egymáshoz, főleg a füves felület miatt, ami Minnent hozza közelebb Zheng szintjéhez.

A két játékos azonban szett előnyben, hajlamos kicsit meginogni, ezért is várok itt egy hosszabb, döntő szettes találkozót.

Zheng a Roland Garroson is meccseinek felét döntő szettben vívta és a közeli valenciai WTA tornán is az öt lejátszottból három meccsét is végső szettben tudta csak lezárni.

Itt már nem babra megy a játék, szóval a megremegés lehetősége, szett előnyben csak felerősödhet, ami szintén ezen tipp melletti megerősítést jelenti számomra.

A női program mai meccseiből tehát itt és a Kvitova találkozóra várom a hosszabb kimenetelt hozó párharcokat.

Minnen, Greet - Qinwen Zheng: Szettek száma - Felett/alatt tipp