Sok csapatnak az utolsó meccse jön a 2022-es női Junior kézilabda világbajnokságon. Sok helyosztó hoz presztízs csatát valamelyik pozícióért, az uccsó hely elkerüléséért pl. egy jó kis USA-Mexikó csata, és az európai párharcok mellett ez a találkozó is presztízs-meccs, egy jó kis afrikai csata a 15. helyért.

A kérdés, hogy melyik csapatban mennyi maradt. Nyílván a kérdés nem kérdés, aligha maradhatott sok energia, sok csapatot csak a szíve viszi, és talán ezt láthatjuk most ezen a találkozón is. Nálam ez a két csapat nagyjából azonos, mindkettő az a középszerű szint. Egyiptom a torna elején elkapta a lengyeleket, ami a torna egyik nagyobb meglepije volt, szóval veszélyes csapat. Tunézia a yitómeccsén a svédek ellen a félidőig bírta, aztán a kontinens másik csapatát, Guineát alaposan elverte, volt közte 11 gól, ami nem kevés. Elintézte Iránt is, de ami nekem igazán számít ennél a tippnél, hogy az európai csapatok ellen mit játszott. Helyt áll, előző nap szlovének ellen, a házigazda szlovének ellen csak 3 góllal kaptak ki. Igazából az látszik, hogy 30-40 perc van bennük, és jobb csapatok ellen is képesek tartani magukat, a végjátékot vesztették el tegnap is. Viszont én nem is a győzelmükre fogadok, vagy nem simán, csak hendivel. Én egy ki-ki meccset várok, a végig szoros találkozót, ahol ha netán el is húz a másik, a másik akkor rátesz egy lapáttal, és visszajön.

Hasonló mindkét csapat, erények és gyengeségek. Tunézia is egy küzdős csapat, talán még egy picikét színesebb játékkal, beállót egész jól használják, szóval úgy vélem, ez a 3,5 gól biztonságot ad nekem, még azon sem lepődnék meg, ha ikszelnének. Nálam ez 50/50 meccs, remélem, a bíráskodás nem lejt majd Egyiptom felé, talán ez lehet az egyetlen hibapontja a tippnek, de lejtsen csak annyira, hogy a tippbe beleférjen.

Tunézia U20 nők - Egyiptom U20-as korosztály, nők: Hendikep - Hendikep tipp