Gasquet sokadszorra tudja meglepni az embert. 36 évesen, amikor már le akarja őt írni valaki, mindig megcáfolja a hitetlenkedőt. Az idei Wimbledonon egy heroikus öt szettessel nyitott a portugál Joao Sousa ellen, majd az amerikai Mackenzie McDonaldot már négy szettben oldotta meg.

Látva azonban a rendkívüli, meglepőnek tűnő megindulását, inkább azt állapíthatjuk meg, hogy egy-két meccsekre rendre feltudja szívni magát a francia egykezes fonákos, az ütőt csak félig begrippelő, ám a tornák közepéhez érve elfogy az "'üzemanyaga".

A majd egy tízessel fiatalabb mélyföldről érkező Van De Zandschulp ellenben két könnyed megoldás után, a már tornaigazgatóként is funkcionáló Feliciano Lopez ellen 3-0, a finnek jelenlegi első számú fellépőjével, Ruusuvuorival szemben pedig egy elalvós nyitó szett után könnyedén fordítva jutott tovább.

Queensben volt három nyert meccse a hollandnak, ahol végül a negyeddöntőben a füves szezont veretlenül befejező Berrettinitől kapott ki, míg Mallorcán "okos" módon kapott ki az első körben Girontól, gondolván a következő hetekben esedékes fontosabb feladatokra.

Gasquet a portugál Sousa ellen túlélte az ötszettest, de ez legtöbb esetben intő jel, ha valaki már az első körökben botladozik és végső felvonásos meccsre kényszerül.

Van De Zandschulp a frissebb, energikusabb játékos ez kétségtelen. Gasquet klasszisa, az ereiben rejlő tehetséggel egy szettre jó lehet, de egy három nyertre menő GS ütközeten csodálkoznék, ha a holland nem darálná be őt. Az Ausztrál Openen találkoztak, akkor az első szett francia vezetés után Botic robbantott 6:0 és 4:0 -nál pedig feladta Gasquet. Most is hasonló forgatókönyvet várok, azzal a különbséggel, hogy füvön végig megy a meccs.

Gasquet, Richard - van de Zandschulp, Botic: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp