Május közepe óta továbbra is hihetetlen formában játszik a Molde. Erling Moe csapata a barátságos és kupatalálkozókkal együtt immáron tíz mérkőzéses győzelmi sorozatot épített fel. Akadt olyan meccs ahol nem feltétlen érdemeltek volna győzelmet, de valahogy mindig kibrusztolják a sikert és melléjük áll Fortuna. A legutóbbi bajnoki fordulóban is egy éppen ilyen meccsük volt az Odd ellen amit végül sikerült 2-1 re megnyerniük ám a hatodik helyen álló együttes minimum egy pontot érdemelt volna a játék képe alapján. A csapat támadójátékára aligha lehet panasz, Grodemék kettesével olykor hármasával szórják a gólokat amivel nagyon nehéz felvenni a versenyt. Így még az is belefér hogy szinte rendre kapnak ők is egyet, ez az utóbbi négy bajnokin egyaránt ült. Félő hogy zsinórban ötödször ülhet e egy ilyen tipp, viszont ha valaki akkor a HamKam mindenkire veszélyes ebben a szezonban annak ellenére hogy alsóházban szerepelnek.

A hazaiak a 10.helyen állnak 15 egységgel és már régóta kiérdemelték a bajnokság döntetlen királya címet amin azóta a zsinórban öt remit számláló Tromsövel kell osztozniuk. A májusi hónap nem sikerült nekik annyira, kisebb gödörbe kerültek, viszont ebből immáron négy győzelemmel sikerült kikecmeregniük. A Jerv elleni bajnokin már kitárgyaltuk hogy egy félidőig sikerült koncentrálniuk és a második félidős játékuk alapján nem feltétlen érdemeltek három pontot, viszont a Sarpsborg ellen váratlan meglepetésként ért hogy mennyire jól nyomták és kétszer is hátrányból sikerült felállniuk percek leforgása alatt majd végül győzniük is. A gárda az utolsó 8 tétmeccsén egyaránt betalált, így nem ördögtől való gondolat hogy a Molde védelmét is megtréfálhatják egyszer.

A két csapat egymás elleni mérlege egyértelmű Molde fölényt mutat viszont 2012 óta nem játszottak tétmeccset így kár lenne jobban belemenni. Pár hónapja viszont nyomtak egy barimeccset amikor a Molde 5:0-ra kiütötte a HamKamot ami valószínűleg szintén nem mérvadó.

Tipp: 1-2

HamKam - Molde: Molde nyer, és mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp