A legjobb tizenhat közé érkezve Wimbeldonban már nem babra megy a játék, szokták volt mondani.

Van aki úgy jutott el idáig, hogy egyáltalán nem kellett megizzadnia, másnak a mérkőzésein pedig annyi minden történik, hogy csak kapkodjuk a fejünket.

Nakashima és Kyrgios ilyen szélsőséges ágrajzról érkezett. Kyrgios már köpött, a hazai Paul Jubb ellen öt szettesbe keveredett, Tsitsipassal is megvívta a kis játszmáit, míg Nakashima egy viszonylag kellemes út során, ahol Kuhn és Galán ellen bukott csak egy-egy szettet, köztük a kedvetlen Shapovalovot kapta el szettvesztés nélkül, igazi nyomás alá nem került.

Nos a torna ezen szakaszához érve mindez majd hiányozhat.

Ismerjük Kyrgiost, ha van kedve játszani, akkor ő is űrteniszre képes, márpedig Tsitsipas ellen, az első szett elvesztése után sem ment el a kedve, sikerült fenn tartania a tenisz iránti kedvét és nagy csatában, a kulcs pillanatokból jól kijőve kikuglizta a világranglista 5. görögöt is.

Nakashima a csendes ágon eljutva ért ide, ám a füves szezonban sem tudott igazán nagy nevet elkapni. Murray ellen Surbitonban, Eastbourneban Norrie osztott például ki neki egy sima két szettes verseny végét jelentő vereséget.

A jelenlegi állapotában lévő Kyrgiost összesem lehet hasonlítani a Nakashima ellen legyőzött Shapovalovval, akinek, ha olyan napja van százszámra üti el az egykezes fonákjait, márpedig, ha így elkalibrálja a kanadai magát, akkor annak rendre sima bukás a vége.

Kyrgios most felült a Kerge-Show vonatra, ahol kedvére teniszezhet, őt most nem egy feljövőben lévő amerikai 20 éves fogja kiiktatni, ide egy TOP10 -es játékos kell majd.

Nakashima, Brandon - Kyrgios, Nick: Játék hendikeppel - Hendikep tipp