A legjobb 16 között már füves specialisták maradtak jóformán ami örvendetes. Igaz ez a mai második női találkozóra is nevezetesen az Elena Rybakina – Petra Martic mérkőzésre is.

A kazah lány szemtelenül fiatal (23 éves) főleg azt nézve,hogy már évek óta ezen a borításon domborít. Az,hogy ő eljutott idáig mondhatni papírforma volt. Az első fordulóban elég kaotikus találkozóba keveredett,mert bár közönség szórakoztató volt,de azért a sok szép ütés mellé,rengeteg hiba párosult mindkét oldalon. Andrescuu ellen viszont sokkal jobban játszott és teljesen megérdemelt volt a siker. A kínaival vívott csatában inkább a hibák határozták meg a találkozót,mintsem a nyerők. Rengeteget rontott Zheng pedig Rybakina bőven adott esélyt neki. Sok break labdát nem tudott érvényesíteni a kínai. Elenának sokat kell javulni játékban ha meg akarja verni a horvátot nagy kérdés,hogy ez mennyire sikerülhet neki?!

A horvát rendkívül techinkás és rutinos játékos akitől személy szerint régóta vártam és még most is várom a nagy robbanást. Nála sokáig fejben nem volt meg a kellő higgadtság és koncentráció,de az utóbbi pár évben rengeteg fejlődött e tekintetben. Játék tudásban mindig is kimagasló volt. A 32 között Pegula első szerváit is kitűnően kezelte és jól tartotta a labdát játékban. Végig jó érzékkel variálta a játékot Martic. A mély labdákat is szépen kezelte amiből még támadó pozícióba is került.

A kazah pocsék százalékban üti be az első adogatásait ami hatalmas luxus ezen a borításon. Főleg azt nézve,hogy Petra milyen jó fogadó. Elenának nem ízlett ha kicsit megmozgatta őt a kínai,hamar jött a rontás. A horvát ellen pedig sok mozgásra számíthat a kazah,mert egyhamar nem fog rontani.

A tét nagysága könnyen agyon nyomhatja a fiatal lányt. Martic ellen félkész rövidítések kevesek lesznek. A hosszú labdamenetek pedig szintén a horvát felé billentik a mérleg nyelvét. Az irodák túlbecsülik Rybaiknát.

Rybakina, Elena - Martic, Petra: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp