Ki gondolta volna, hogy a négy közé kerülésért lesz egy tiszta német párharc a nők küzdelmeiben, egy olyan, ahol a 100. helyhez közel álló két játékos ütközik meg, élete legnagyobb eredményének eléréséért.

Márpedig a szüléséből visszatérő és új impulzusokat szerző 35. életévét taposó Tatjana Maria és a nyolc évvel fiatalabb Jule Niemeier, akik rendre visszalépnek ITF szintekre is pontokat gyűjteni, itt vannak a nyolc között.

Maria története igazi tündérmeseszerű, 2021 áprilisában született meg második kislánya Cecilía a francia férjétől, majd Júliusban már ütőt ragadott és szép lassan visszaküzdötte magát a legjobbak közé. Ezt az évet már az eredmény centrikusság jellemezte, két tornát is nyert, elsőnek keményen egy ITF viadalt, majd magaslaton, salakon 2640 méter tengerszint feletti magasságon Bogotában nyert WTA Tour tornát, ahol szintén a gyors játéké a főszerep. Nem véletlen, hogy füvön is él a változatos teniszével, a nyesett fonákjaival őrületbe is kergeti a riválisait, melyek ritmustalanok is és iszonyatosan fel is gyorsulnak ezen a felületen.

Niemeier nálam egy tipikus salakos játékos, ám kellően játékügyes, hogy fizikális teniszét eredményesen alkalmazza gyorsabb felületeken is.

Kettejük közül az igazán nagy skalpokat Maria aratta, Sakkari és Ostapenko kiiktatása egymásutánban nálam óriási tett, egyben abban erősít meg, hogy mentálisan is nagyon egyben van a kétszeres családanya. Niemeier a Kontaveit elleni skalpjára lehet büszke, igaz az észt szőkeség nem volt éppen élete formájában. Lebontva a játékukat, nekem Maria tenisze illik inkább fűre és a menetelése annyira elkápráztatott, hogy azt mondom ennek a mesének folytatódnia kell, így az alapból a gyorsabb felületekhez szokott és idősebb germán továbbjutását várom a négy közé!

Maria, Tatjana - Niemeier, Jule: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp