Két angol együttes felkészülési mérkőzését néztem ki magamnak ismét, ahol a két együttes között több osztálynyi különbség is van. A York és a 'Boro csapata sokadik alkalommal találkozik egymással edzőmérkőzésen, kivétel nélkül mindegyiket nyáron játszották.

A York csapata a hatodik vonalban szerepelt az előző szezonban, a National League North csoportjában. A csapat odaért a playoff helyezések egyikére, és ott mindkét mérkőzésüket sikerrel vették. Ez azt jelenti, hogy a következő szezonban már az ötödosztályban, egészen pontosan a National league-ben szerepelhetnek majd és várhatják az augusztus hatodikai rajtot.

A 'Boro az előző szezonban a hetedik helyen végzett az angol másodosztályban, öt ponttal maradtak el a playoff helyek egyikétől. Idén nehezebb dolguk lesz, mint tavaly, de talán egy playoff helyezést megcsíphetnek, ha jól sikerül az átigazolási időszak.

A második felkészülési mérkőzését játssza a 'Boro csapata, első edzőmeccsüket 5-0-ra nyerték a szintén sokadosztályú Bishop Auckland ellen. A találkozó után a vendégek szintén Portugáliába utaznak, mint sok angol együttes, ahol egy hetet töltenek majd el.

Tavaly nagy meglepetésre a York City nyerte az egymás elleni mérkőzésüket, amikor is 0-1-ről sikerült fordítaniuk még az első félidőben. A többi mérkőzésüket egyébként a 'Boro nyerte egy alkalomtól eltekintve, volt, hogy 6-0-ra. Ma is simán benne van egy hasonló eredmény, bár kérdés, hogy mennyire veszik komolyan a találkozót.

Mindkét együttes erősen készül a következő szezonra, de nem kérdés, hogy a találkozó esélyese a Championshipben szereplő Middlesbrough csapata. A klub jó eséllyel átgázolhat a York csapatán, az igazi kérdés az lesz, hogy mekkora különbségű győzelmet aratnak majd. Szerintem három gólt szerezni fognak a vendégek, legalábbis nekem az a tippem.

York City - Middlesbrough: Middlesbrough által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp