Már vártam ezt a meccset, betettem a könyvjelzőmbe, kíváncsi voltam a szorzókra. Végül kicsit csalódás, mert az over 3,5 gólt 2.00 fölé vártam volna, de sajnos ez csak egy-egy fogadóirodánál jött össze (betfair). (Szerk.: utolsó pillanatban megemelték unibetnél is)

Miért is ez a viszonylag alacsony szorzó a gólokra? Ismerjük mindkét csapatot jól, egyikük sem a védekezésről híres. Mit csináltak eddig a felkészülés során?

Először nézzük a Salzburgot. Ők otthon készülnek, remek körülmények között. Az összes felkészülési mérkőzésüket adja a youtube-csatornájuk, tehát figyelhető a formájuk. Én mindegyiket nem néztem végig, csak az első meccsüket a CSZKA Szófia ellenit, ahol egy nagyon szedett-vedett gárdával álltak ki egy furcsa meccsen, mert nem lehetett eldönteni, hogy ez 2x60 perces meccs-e, vagy az első félidő 45 perc és a második 60 perc, vagy hogy is van ez. Végül a fogadóirodák sem tudták eldönteni, ezért le is kapták a live fogadási kínálatból a meccset. Ezen a mérkőzésen komoly következtetéseket még nem lehetett levonni, az edzőpályán játszottak a csapatok.

Aztán jött a Legia, ahol nagyjából az előző meccs kezdőcsapatával álltak fel, kiegészítve néhány első csapatossal (Ulmer, Vallci), akik sérülésből jöttek vissza. Hát a Legia fel is törölte velük a padlót az első játékrészben, 2 gólt rúgva simán vezettek. Aztán jött a sorcsere, bejött a főcsapat, 4 percen belül három gólt rúgtak, majd ráültek a hátralévő időre. Sima 3-1 lett így a vége, de még ez is edzőpályán.

Végül elérkezett a harmadik felkészülési meccs az Olympiacos ellen. Ettől féltem, mert a görög csapatok mindig nagyon defenzívek, és kontráznak ezerrel, szóval, kíváncsi voltam, mire mennek ellenük. Ez már keményebb, de még mindig nem főpályás meccs volt, izmosabb kezdőcsapattal. Azonban látszott, hogy nagyon nyár van, hát a védőjátékosok nem igazán csúsznak még oda, inkább hagyják elmenni a csatárokat, akik meg mindig csinálják a flikflakkokat, mindig húznak rajta egyel többet, mint kellene. Szóval ezeken a meccseken nincs fizikális kihívás, ezért a csatároknak ez könnyebb terep. 3 gólt rúgtak a görögöknek, ami azért jelzi, hogy egyben lesznek!

És végül nézzük a Feyenoordot. Olvastam a bunteto.com-on egy kiváló elemzést a holland bajnokságról, ahol felsorolták a Feyenoord távozóit. Hát, Arne Slot mesternek egy totálisan új csapatot kell építenie, és az új arcokat beépíteni a már kialakult játékrendszerébe. Nyilván ennek oka az, hogy a jó szereplés miatt szétkapkodták őket. Alacsonyabb osztályból igazoltak, látszik, hogy posztokra, de kérdéses lesz az idei szereplésük.

A Köbenhavn csapata ellen játszották az első meccsüket, és hatalmas pofont kaptak: 7-0-ra kalapálta el őket a dán együttes. Összesen 3 cseréje volt Slot mesternek, tehát még nagyon a csapatépítés elején jártak.

Elutaztak Ausztriába edzőtáborba, és az itteni meccsüket játsszák a Salzburg ellen az Anif centrumban. Nos, ez sem főpályás meccs tehát, és utána azonnal utaznak is haza a hollandok.

Mi várható egy nem főpályás meccsen? Hasonló a korábbiakhoz. Tehát nem túl sok fizikai atrocitás, trükközések, alacsonyabb tempó. De emellett sok gól is. Mindkét csapat hozta eddig az overeket dögivel, a Feyenoord ráadásul totálisan új csapatot épít, aminek még nagyon az elején járnak. A Salzburg a legkönnyebb ellenfél kapta abból a szempontból, hogy mennyire védekező felfogásban játszanak. Nos, a hollandok semennyire, tehát itt várom tőlük a legtöbb gólt, akár egymaguk meglőve a négyet.

Red Bull Salzburg - Feyenoord: Gólok száma - Felett/alatt tipp