A mai nap rendezik a női döntőt Wimbledonban. A női finálék sokszor egyoldalúak és emiatt unalomba fulladnak. Most azonban egy kifejezetten érdekes és hosszú küzdelemre számítok.

Mind a két játékos élete első Grand Slam döntőjére készül. Abszolút megérdemelték azt,hogy ma a trófeáért harcolhatnak. Jabuer már a felvezető tornákon jelezte,hogy számolni kell vele a végső győzelemre esélyesek között. Rybakina pedig nem egy könnyű ágon verekedte végig magát a mezőnyön amivel kivívta a tiszteletet.

Óriási talány számomra ez a mérkőzés a győztes kilétét illetően,mert eltérő stílusú játékosok akik eredményesek hiszen a számok ezt mutatják. A tunéziai tapasztaltabb,de lehet,hogy ez a teher rányomja a bélyegét a játékára. Rybakina pedig fiatal játékos,de egyáltalán nem úgy tűnik,hogy megremegne a keze azért,mert korábban sose látott magasságokban jár. Kitűnően kezeli ezt a szituációt és ez a fináléban sem lesz másként. Ezért hiába Jabuer az esélyes mentálisan erősebb a kazah lány. Gondoljunk csak arra,hogy a Roland Garros előtt Onsról beszélt szinte mindenki,hogy mekkora favorit Swiatek mellett. Ezután láttuk milyen csúfos első körös zakó lett belőle.

A játékot viszont jobban variálja Jabuer,mint ellenfele. Elég széles repertoárral dolgozik és a kellő fizikuma is megvan a gyors labdákhoz. A hálónál is gyakran megfordul,de Rybakina pokoli tenyereseivel simán elüthet mellette. A technika szép dolog,de erővel és mozgékonysággal felülírható márpedig a kazah rendelkezik utóbbi kettővel.

Hatalmas küzdelmet várok ahol végletekig kiélezett csaták, ugyanakkor mesés pontokat láthatunk majd. Van olyan jó mindkét lány,hogy könnyedén nem adja a sikert a másiknak szerintem ez borítékolható.

Rybakina, Elena - Jabeur, Ons: Játékok száma - Felett/alatt tipp