A felkészülés közepén jár mindkét görög együttes, ráadásul jövőhéten már mindkét együttes a nemzetközi kupákban játszik tétmérkőzést. A hazai pályán játszó Aris a mérkőzés esélyese, azonban ez csak annak szól, hogy több hiányzója is lesz az Olympiakos csapatának.

A bajnokságban az Aris együttese a harmadik helyen végzett, ami azt jelenti, hogy a csapat a Konferencia Liga selejtezőkörének második fordulójában bekapcsolódik a küzdelmekbe. Az együttes ellenfele a a fehérorosz Gomel lesz, hazai pályán fogadják őket jövőhét csütörtökön. Ezután a találkozó után három nappal később fogadják a Ionikos csapatát.

A vendég Olympiakos pedig bajnok lett, így az együttes a jövőhéten a Bajnokok Ligája selejtezőkörének második fordulójába kapcsolódik be, ahol az izraeli bajnok Maccabi Haifa lesz a csapat ellenfele. Idegenben kezdik a párharcot, így az együttes már nem fog több felkészülési mérkőzést játszani, kilenc nap pihenő jön ebből a szempontból.

Mint írtam, a vendégek kerete eléggé tartalékos lesz, több jó játékos is pihenőnapot kapott. Reagáltak is erre a fogadóirodák, ahol több helyen megfordult a szorzó és már a hazai együttes a mérkőzés favoritja. Kíváncsi leszek azért, hogy hogyan teljesít majd ez a tartalékos pireusi együttes, mert a felkészülésük azért nem a legjobban halad. Kikaptak a német Bielefeldtől, a Salzburgtól, azonban az AZ Aalkmart már le tudták győzni legutóbb.

Az Aris sem túl sikeres a felkészülés során, előbb kikaptak a Hamburgtól 4-3-ra, majd legyőzték a Gentet 1-0-ra. Azon a mérkőzésen sokkal jobb volt a Gent, azonban még is az Aris csapata tudott gólt szerezni. Legutóbb kikaptak a ciprusi Aris Limassol ellen, így elmondható, hogy egyik csapat sincs a legjobb formában.

Nehéz megmondani, hogy mi lehet a mérkőzés vége, talán hazai pályán behúzhatja az Aris csapata. Azt gondolom, hogy ez a találkozó inkább a gólokról fog szólni, a tippem az, hogy lesz a mérkőzésen legalább három gól.

Aris Thessaloniki - Olympiakos Piraeus: Gólok száma - Felett/alatt tipp