Nem tudom mi történik megint a Schalke háza táján, de valami nem oké. Az úgy rendben van, hogy a csapat visszajutott a német élvonalba, hiszen az egyik legerősebb kerettel rendelkezett, de amit most nyáron művelnek, az megint végtelenül karcsú.

Jól kezdődött számukra a nyári felkészülési időszak, hiszen hó elején kiütötték 7-0-ra a Blau-Weiss Lohne csapatát, majd 1-0-ra verték a Bundesliga 3-ban éppenhogy bent maradó Verl csapatát. Ha jól emlékszem, már itt is lefocizták a Schalke csapatát, de sikerült megszerezzék a vezetést a második félidő elején, amit megőriztek a találkozó végéig. Ezután következett a szintén harmadosztályú Meppen elleni vereség, ahol a Bundesliga 3-as csapat valósággal sokkolta a gelschenkircheni együttest. 0-1-ről fordított a Meppen, meg is érdemli a Schalke, ha egy ilyen kiscsapat ellen előnyről így kikapnak. Nem is csoda, hiszen megint azt az arcát kezdi mutatni a csapat, mint az elmúlt pár évben, azaz hogy ötlet nélkül játszanak, illetve hogy valami hiányzik a csapat játékából. Úgy gondolom, hogy ha csak egy kicsit is odateszi magát a Salernitana, akkor rúghatnak legalább két gólt, a szezon vége azért eléggé jó volt a csapattól.

Az olasz együttes hatalmas hajrájának köszönhetően kiharcolta azt, hogy egy újabb évet eltöltsön a Serie A-ban, és ha nem szeretnének úgyanúgy járni, mint egy szezonnal ezelőtt, akkor kellenek az erősítések. Olasz csapat lévén hatalmas volt a jövés-menés a salernói klubnál, azonban ez a sok kölcsönjátékosnak köszönhető főleg. A házi gólövőlista első négy helyezettje távozott az együttestől, így biztosan lesznek még erősítések a szezon kezdetéig, mert eddig elég karcsú, akik érkeztek.

Felkészülési mérkőzést eddig egyet játszott az olasz klub, a Jenbach csapatát verték 9-0-ra.

Azt gondolom, hogy van akkora összevisszaság a Schalke csapatánál, hogy még egy kissé kusza Salernitana is tudjon nekik rúgni kettőt, például az új igazolás Botheim igen jó szezont zárt a Bodø csapatánál.

FC Schalke 04 - Salernitana: Salernitana által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp