Két hete nem sikerült az aktuális svéd írásommal pontokat gyűjtenem, de mint tudjuk a remény hal meg utoljára. Most egy újabb esélyt adok a második helyezett hazai csapatnak, a Djurgårdens IF - IFK Värnamo találkozó kapcsán, de az opció váltás elkerülhetetlen az esetükben. Elkerülhetetlen, mert az utóbbi meccseiken hozták ugyan a kötelezőt, de a jó értelemben vett "véres ösztön" hiányzott belőlük. Most, a jövő heti nemzetközi kötelezettségüket is figyelembe véve úgy gondolom, hogy megpróbálják mihamarabb lezárni ezt a találkozót, ezért vállalom a félidei vezetésüket követő győzelmüket.

Nem idegen ez az opció Kim Bergstrand alakulatától, hisz az eddigi 7 hazai fellépésükből négyszer is ült ez a tipp esetükben. Az csak erősíti a tippünket, hogy hazai pályán veretlenek a fővárosiak. A 6-1-0-ás hazai mérlegüket 20 rúgott és 4 kapott góllal érték el. A stockholmi Tele2 Arénában már több mint 300 perce érintetlen Jacob Widell Zetterstrom hálója és megmondom őszintén, hogy ennek a sorozatnak a megszakadását nem igazán az újonc vendégcsapat támadószekciójától várom. Ezzel szemben ugyanakkor reális esélyt látok arra, hogy fiatal támadójuk, a színes bőrű Joel Asoro megtalálja a góllövőcipőjét. Úgy a Hammarby, mint a Helsingborg ellen megvolt ugyan a lehetősége a jelenleg 5+2-es mutatóval rendelkező támadónak a gólszerzésre, de akkor nem sikerült. Bízom benne, hogy ma koncentráltabb lesz a kapu előtt és hozzásegít bennünket egy nyertes tipphez.

Az kiesés ellen küzdő újonc vendégcsapat az eddigi teljesítményével jó partner lehet a tippünkhöz. Hét vendégfellépésén összességében ötször állt vesztésre Kim Hellberg csapata, melyből négyet el is veszítettek. Egyedül sorstársuk, a Helsingborg ellenében tudtak fordítani egy kiesési rangadón. Azért a Djurgårdens IF más minőséget képvisel, mint a liga utolsó, ezért kevés esélyt látok arra, hogy ellenük is képesek legyenek hasonló bravúrra. Legutóbbi három idegenbeli találkozójuk során rendre 1:0-ás vesztésre álltak a vendégek. Én valami hasonló koreográfiára számítok most is és akkor nagy esély van a tipp realizálódására.

Djurgårdens IF - IFK Värnamo: Félidő/Teljes játékidő - HT/FT tipp