Hétfőn este rendezik az idei World Matchplay első fordulójának utolsó négy mérkőzését! A legjobb 16-ba kerülésért elvileg 22:00-lás kezdéstől vív meg Gerwyn Price és Martin Schindler.

A csörte favoritja természetesen a klasszis kategóriát képviselő Price, ám 1.40 feletti szorzójában én még mindig értéket érzek. Ugyan Iceman formája némileg hanyatlott az első félévben - pl. a Premier League sem úgy alakult számára a kézsérülése miatt, ahogy valószínűleg tervezte -, mindazonáltal egy ilyen kaliberű tornára fel szokta szívni magát a walesi! Karrierje során még nem sikerült megnyernie a World Matchplayt, így minden bizonnyal ez is plusz motivációt jelenthet számára.

Ellenfele Martin Schindler évek óta próbálkozik a PDC berkein belül, s nem is tehetségtelen a német, de valahogy a nagy áttörés nem akar nála bekövetkezni. Ha jó napot fog ki, akkor bárkire veszélyes lehet, ám egy ilyen komoly presztízsű versenyen, 10 nyert legig tartó ütközetben nincs még annyi rutinja, mint mondjuk Pricenak. Ez pedig fokozottan igaz a kiélezett, kulcsfontosságú momentumokra.

A két játékos egyébként majd egy hónapja találkozott utoljára egymással a csapat-VB-n. Az a meccs nagyon komoly tűzijátékot hozott tömeg tekintetében! Mindketten 100 feletti átlaggal zártak, mégis sima 4:0-lal Price lelépte a "Fal" becenévre hallgató germánt. A különbséget a kiszállózás jelentette! A walesi gyakorlatilag olyannyira hibátlanul értékesítette duplára dobott nyilait, hogy a kis német még csak rá sem dobhatott ezekre az értékekre!

Tippem szempontjából örülnék, ha most is hasonlóan alakulna a helyzet! Mindazonáltal óvatos vagyok a meccsel kapcsolatosan, hiszen szombat este a másik walesi klasszis, Jonny Clayton szépen elvérzett a fiatal osztrák Rowby-John Rodriguezzel szemben! Ez akár intő jel is lehet Price számára, hogy érdemes a meccset már az első pillanatoktól kezdve komolyan venni!

Tippem: Price nyer 10-6-ra

Price, Gerwyn - Schindler, Martin: Match Odds - Mérkőzés tipp