Ismét egy olyan mérkőzés a Salzburg felkészüléséből, amit nagyon vártam (ezután játszanak még a Liverpoolal is, az is nagyon jó kis lehetőségeket rejt magában).

A nyáron kisebb átalakuláson esett át a Red Bull, de ez nem nagyobb változás, mint a korábbi években. Általában értékesítik a legjobb játékosaikat, majd felhozzák az akadémiáról az új csillagokat. Idén is ez fog történni. Eladták Brenden Aaronsont és Rasmus Kristensent a Leedsnek, Karim Adeyemit a Borussia Dortmundnak, míg Zlatko Junuzovic pedig visszavonult. Helyettük megszerezték Lucas Gourna-Douathot a Saint Etienne csapatától, bődületes 13 millió euróért, de a Monacoból érkezett Strahinja Pavlovic 7 milliója és a Fernando 6 milliója sem volt kevés. Jó persze, a bevételi oldalon álló majdnem 80 millió euró mindezt fedezte.

A felkészülésük zökkenőmentes volt, tökéletes körülmények között készülnek az edzőközpontjukban. Sajnos a legutóbbi tippem a Feyenoord ellen nem jött be, ahol 4 gólt vártam. Miért sült be a tipp? Nem tudtam, hogy aznap fognak játszani az Antwerpen ellen is egy felkészülési mérkőzést, mert ez az utolsó pillanatban realizálódott. Ott azon a korábbi meccset lépett pályára a fő csapat, mégis 2-1-es vereséget szenvedtek, míg a maradék játékos játszott a hollandok ellen délután, ahol hiába szerezték meg a vezetést, bődületesen rossz focit toltak, a hollandok rúghattak volna ötöt vagy hatot is. Láthatóvá vált, hogy a keretük 15-16 fős szűk keretük kiváló, de a mögöttük lévők még nem ütik meg a szintet. Ezt mutatta a hétvégi kupaforduló is, ahol a Fügen elleni kupameccsen “csak” 3-0-ra nyertek.

Ha megnézzük az Ajaxot, őket is jól szétkapták a nyáron. Nagyon érdekes szezon elé néznek, mert új edző, totálisan átalakított keret vár rájuk. Négy barátságos felkészülési mérkőzést játszottak, nagyon pocsék eredményekkel. A Paderborn és az Eupen is megtréfálta őket. Látszik, hogy építkeznek, de sehol sem tartanak még.

Tavaly is játszott a két csapat egymással, akkor egy nagyon jó első félidő után 4-1-re nyertek a hollandok. Akkor néztem azt a meccset, és nagyon jó emlékeim voltak, látszott, hogy odatették magukat a csapatok. Most is ezt várom, és az első félidő két gólja nekem nagyon megtetszett. Én erre megyek rá.

Red Bull Salzburg - Ajax: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp