Kezdődik az Európa Bajnokság, legalábbis azoknak a csapatoknak, akik eddig úgymond bemelegítettek. Sajnos sok együttes bitang pocsék formában érkezett erre a tornára, rájuk sem lehetett ismerni. Egy Norvégiát anglia úgy cincált szét, mintha egy Lettország lett volna. Belgium romokban, Olaszország kampó, tényleg sok-sok olyan csapat, amelytől én sokkat többet vártam.

Anglia a nyitómeccsén egy félidőt gálázott, egyet bekkelt. Aztán az edzőjük elmondta a csajoknak élvezzék a focit, és a csajok élvezték, 8-0-ás győzelem Norvégia ellen. Kegyetlen KO, majd lassan indult az észak-írek elleni meccs,d e végül annak is gálaszerű lett a vége. Anglia erős, ugyanakkor rossz, vagy rossz formában lévő csapatok ellen játszott kétszer. Ausztria azért a 2. félidőben lefocizta Hempéket, ezt se felejtsük el.

A spanyolok nem okoztak csalódást, erős, taktikus csapat, taktikus focival. A hispán lányok rögtön benyeltek egy gólt a finnek ellen, de már félidőre fordítottak, aztán még pakoltak rá. Németország ellen zakó, majd a 3. csoportmeccsen Dániát egy hajrában lőtt góllal 1-0-ra legyőzték. Nem sok a spanyol együttestől.

Mit várhatunk. Nyílván azt, hogy a két fél kölcsönösen tiszteli a másikat. Jó-jó, hogy az anglok utasításba kapták az első meccs után, hogy élvezzék a meccseket, de azért ez már tétre megy. Kimondva is favoritok, a terhet pedig cipelni kell.

Más-más stílus, de a végeredmény az, hogy nagyon közel van tudásban egymáshoz a két együttes. Februárban a csajoknál a felkészülési meccset időszakában találkoztak, nem meglepő módon 0-0-ra végeztek a felek. Pedig az egy felk. meccs volt, ahol nyugodtan lehetett kockáztatni. Itt nem hiszem, hogy bármelyik csapat is túl sokat kockáztat. Ha meg véletlenül születik gól, a másik együttes van olyan jó, hogy egalizáljon. De én első körben amit várok, az egy brutál 0-0.

Anglia (n) - Spanyolország (n): Teljes játékidő - Mérkőzés tipp