Újabb fordulópontjához érkezett a kisvárdai labdarúgás történelme, hisz a mai nap folyamán szülővárosom csapata lejátssza első nemzetközi kupamérkőzését az Európa Konferencia Liga keretében. Az ellenfél az a kazah FC Kajrat Almati lesz aki tavaly bajnoki harmadik és kupagyőztes lett és az idei kiírásban jelenleg a hatodik helyen áll.

Már a sorsolás pillanatában volt egy konkrét elképzelésem, hogy mit fogok erre a találkozóra tippelni, de mostanáig szándékosan nem is pillantottam rá erre az opcióra. Az tény, hogy a háromesélyes kimenetel oddsait azt napra készen követtem, de nekem más elképzelésem van erre a történelmi mérkőzésre. Ha már lúd, legyen kövér! Első nemzetközi kupameccs, akkor már szülessen meg rajta az első nemzetközi kupa gól is. Ugyanakkor a vendégeknél történt nyári változások, a hazaiak nemzetközi rutinja és nem utolsó sorban a pályaválasztói joga azt is feltételezi, hogy a Karjat sem jön le a pályáról szerzett találat nélkül. Ebből pedig egy igencsak baráti szorzó kerekedik a mind a két csapat szerez gólt opcióra.

Jól kezdte az idei pontvadászatot is a mostani pályaválasztó, de április közepétől egy komoly hullámvölgybe kerültek a sárga-feketék. Ennek menthetetlenül edzőváltás lett a következménye. A tavalyi sikerek kovácsát, az orosz Kurban Bergyevet a kirgiz-kazah nemzetiségű Kirill Keker váltotta a kispadon, akinek az irányítása mellett még nem szenvedett vereséget a Kajrat. Ez mindenféleképpen figyelmeztető lehet a kisvárdaiaknak. Ráadásul a Kirill Keker által előszeretettel alkalmazott taktika szinte teljesen megegyezik a vendégek harcmodorával. Előszeretettel alkalmazzák az egészpályás letámadást és az ebből szerzett labdákkal gyorsan mennek át védekezésből támadásba. Ezt a taktikát a vendégcsapat is sokszor előhúzta a tarsolyából az előző szezonban, főleg idegenben. Kíváncsian várom, hogy ezek után ki tudja majd az akaratát a másikra erőltetni. Ami nem könnyíti a vendég támadók dolgát az az, hogy az Almati sorozatban már 4 hazai találkozóján nem kapott gólt. Tehát illik jól gazdálkodnia a vendégtámadóknak az adódó lehetőségeikkel, ha azt szeretnénk, hogy a tippünk zöldüljön. Elől két rutinos légiósuk Jose Kante és Joao Paulo da Silva Araujo góljainak köszönhetően rendre eredményesek tudnak lenni.

Kisvárdán az egyik legnagyobb nyári változás, hogy Révész Attila megromlott egészségügyi állapotára hivatkozva lemondott a szakmai igazgatói posztjáról. Kisvárdán az egyik legnagyobb nyári változás, hogy Révész Attila kitalált valami elnöki pozíciót, melyet természetesen Ő lát el. Lesz ami lesz, inkább belehal a BOSS, de az 1/1 irányítást akkor sem engedi ki a kezéből. Játékosposzton is voltak jelentősnek tűnő változások, de szerintem posztra igazolva összességében megvagyunk. A belső védő poszton az érkező Dominik Kovacic-Milos Vranjanin duó ha összeszokik pótolni fogja a távozókat, mint ahogyan a támadószekcióba is jó igazolásnak tűnik a fiatal Mario Ilievszki szerződtetése. Tehát sokakkal ellentétben én azt mondom, hogy nem vagyunk esélytelenek sem most a kazah ellenfél ellen, sem a bajnokságban az első hathoz csatlakozni.

A felkészülésünk során minden meccsen szeretünk gólt, mint ahogyan kaptunk is. Valahogy ennek a folytatását várom én az első idénybeli tétmeccsünkön is.

Kairat Almaty - Kisvarda: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp