Jönnek a negyeddöntők, jönnek a maratoni meccsek. Itt már 16 nyert leg szükséges a győzelemhez, szóval a 16 leg a minimum, de mivel nem én vagyok Gerwen vagy Asp ellenfele, így nullázás aligha lesz. Úgy 8-10 leget biztos nyer a vesztes fél is, szóval olyan 25 leggel lehet számolni.

Miért írom én ezt?

Azért, mert ezt bírni kell. Minden szinten, fejben, fizikálisan, mentálisan, mindenhogy. Bár már nincs olyan bika meleg Angliában, azért izzadnak ott a színpadon rendesen, Asp is törölgette magát a Wade elleni meccsen. Mondjuk ott izzadt rendesen, valami nem stimmelt nála. Nagyon akadozott a játéka, nagyon fura volt, ahogy minden körben minimum egy nyilát nem első szándékból dobta el. Még azzal viccelődtünk, hogy 'dobócsel', de a dartsban nem sok értelme van. Hacsak az nem, hogy az ellenfelet idegesítse vele. Egyébként a 97-es átlag rendben van, de hogy mit összeszenvedett az angol srác, az elképesztő volt. Wade-nek, ha picit jobban megy, ha csak átlagosat játszik... De nem volt meg nála sem az a picike plussz... elég csak hozzá, hogy egy 20 eges meccsen nem dobott 180-at? Hát ilyen van? Van, mert megtörtént. Aspinall kapott egy maga alatt lévő Humphriest, aztán egy olyan Wade-et, aki nem játszott rosszul, extrán dobott a duplákra, de pl. nem dobott maximumot, és egy idő után azért frusztrálta őt, hogy a 3. nyilak képtelenek bemenni a T20-ba.

Asp-nek mákja volt, csak nem lesz akkora, hogy Gerwen is formán kívül lesz. Nem kizárt, de a műtétje jól sikerült, és itt a WM-én is nyert már két meccset. A. Lewis ellen nem játszott jól, azt Lewis hozhatta volna, de nem hozta. Aztán Cullen ellen sem volt extra, bár tőle a 7 180-as kör elég jónak számít. A duplákon kell még javítani.

Ha megnézzük, mostanában amikor hosszabb meccset játszanak, azt rendre MvG nyeri. Asp már a Wade elleni meccsen is szenvedős játékot nyújtott, szerintem simán elgörcsöli majd este. Nem mondom, hogy mentálisan nincs rendben, de hogy valami van, az fix. MvG Ibizán feltöltődött, talán még fejben ott volt Lewis ellen, de Cullen ellen már sokkal jobb volt, ma pedig még jobb lesz. Nem value, mert nem az, de úgy érzem, ez jó tipp!

van Gerwen, Michael - Aspinall, Nathan: Match Odds - Mérkőzés tipp