A World Matchplay-t 2020-ban Dimitri van den Bergh nyerte, aztán rá egy évre, tavaly pedig Peter Wright bizonyult a legjobbnak. Ha minden igaz, a világranglista a két éves teljesítmény alapján kerül kialakításra, tehát vannak védendő 'pontok' mindkét játékosnál, ami inkább védendő 'zseton', ezek itt az elitben egy-egy ilyen versenyen jópár milliót összedobálnak Forintban persze.

Peter Wright egy bohóc, de olyan értelemben, hogy kifelé az, amúgy nem igazán. Ha ő fejben rendben van, akkor nem nagyon lehet mit kezdeni vele. Márpedig rendben van, ő maga mondta, hogy mindenki nyugodjon le a csipába, ezt a tornát most komolyan veszi. Eddig nincs is vele különösebb gond, Razma után Ratajski is bekerült a húsdarálóba, és Wright tekert rajta. Razma mondjuk nem volt ellenfél, Ratajski azért megizzasztotta a tarajost, aki elég hipnotizőr jelmezt kapott magára azon a találkozón. Ratajski nem adta ingyen a győzelmet!

DvdBergh is rendkívül koncentrált, sokakat idegesít ez az önnyugtató, kifelé hű de nyugodt vagyok, de amúgy baromira nem stílus, engem annyira nem. Jól játszik a srác, és ha nem lesz vodka-narancs a meccs előtt a covid-éra alatt együtt töltött napok emlékére, szerintem itt csodás játékot látunk!

Hogy a tippel is foglalkozzak, Wright 17 darab 180-at dobott 38 leg alatt. Átlagban 2,2 leg kell neki egy 180-hoz, az elég jó. Dimitri kicsit szűkebben mérte eddig, neki 2,6 leg kell egy 180-hoz átlagosan, 29 leg alatt dobott 11-et. Viszont Rydz ellen pl. nem volt szükség űrdartsra, hasonlóan sima meccseken azért lazább 140-ekkel is lehet jönni lefelé. Itt most max. koncentrációt várok, és amit nem, az a sima meccs. Én 26 leggel számolva, ha marad ez a színvonal (minimum ez), akkor 22-re számoltam a 180-ak számát. És akkor simán benne van egy sokkal hosszabb meccs is. Egy alacsonyabb line-t választottam, így a szorzó kisebb, de jó ez így, főleg, ha jön.

Wright, Peter - van den Bergh, Dimitri: 180-asok száma - Felett/alatt tipp