A nyári hőségben dübörög teniszben a Challenger Tour a héten három európai állomással. Segovia (spanyol), San Benedetto (olasz) mellett a svájci Zug ad lehetőséget a versenyzőknek a megmérettetésre. Csak halkan jegyzem meg 136 ezer dollár összdíjazású ez a svájci verseny magasan a legjobban fizető Challenger esemény a héten, az olasz és a spanyol verseny ennek a felét illetve a harmadát pengeti mindössze.

Vannak bejáratott nevek a mezőnyben illetve CH szinten nem olyan régen berobbanók is. Ilyen az argentin Rodriguez-Taverna, aki egyáltalán nem illetődött meg a nagyobb versenyektől, sőt a Roland Garroson, első GS versenyén sikerült a selejtező három állomását teljesítve, a főtáblára kerülni, sorban a szlovák, kazah, bolgár riválisokat, Horanskyt, Skatovot és Kuzmanovot legyőzve. Wimbledonban sem esett le az álla az általa még nagyon nem tapasztalt gyep tenisztől, a selejtező első meccsét is sikerrel vette Zekiccel szemben, de Ajdukovic azon a felületen már soknak bizonyult.

A zugi első rivális a rutinos, nagyobb nevű bosnyák Dzumhur, aki amúgy is küszködött az idén az eredményességgel, de a párizsi RG selejtező után egyenesen eltűnt, a Verdasco elleni első kvalis körös vereség után. Hogy mi lett vele? Nos a meccse után hirtelen gyomor problémái akadtak, amivel egyből kórházba szállították, ahol elmondása szerint élete legnehezebb napjait élte át. Hasnyálmirigy gyulladása volt, halálközeli állapottal. Mint mondta utána, nagyon sok mindent átértékelt, innentől egyértelműen a Család az első és egy nagyobbat pihen, a tenisz csak másodlagos. Ez természetes is.

ám most joggal ne várjunk tőle eredményt se.

A múlt héten ugrott vissza csak a tenisz pályára a Bundesliga keretén belül, ahol Kamke 6:0,6:2 -vel bucira verte.

Nos egy versenyben lévő Rodriguez Taverna sem fogja kímélni, szerintem a bosnyák már annak fog örülni, hogy május után tét meccset játszhat.

Rodriguez Taverna, Santiago Fa - Dzumhur, Damir: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp