Legutóbb hosszasan elemeztem a Salzburg nyári felkészülését, illetve jelenlegi formáját. Kifejtettem, hogy játékosállományban ugyan átalakult a csapat, de ezt megteszik minden évben, hiszen elviszik a legjobbjaikat. Azonban idén minőségi játékosokat is megszereztek, nem csupán az akadémiáról felszipkázott fiatalokkal töltötték fel a keretet. Ez pedig okozhat olyan nem várt eredményt, hogy néha akadozik még a játékuk, mert a nem akadémiáról kijött játékosoknak kell némi idő, amíg felveszik az új játékstílust.

Elkezdték a bajnokságot, az Austria Wient könnyedén verték 3-0-ra, méghozzá az egyik új játékos, Fernando kiváló játékával. Nagyon fiatal csapat futott ki a pályára, az átlag életkor 23 év körül volt. A kupában is 3-0-ra nyertek a Fügen ellen. Látható, hogy belföldi téren megint nem lesz nagy vetélytársuk, borítékolható a bajnoki címük.

Nemzetközi téren azonban lehetnek érdekességek az eredményesség tekintetében. A felkészülési mérkőzéseik megmutatták, hogy sebezhető a csapat játéka. Az Ajax könnyedén lőtt nekik 3 gólt, a Feyenoord 2-öt, az Antwerpen is 2-öt, de betalált nekik a Legia Warszawa, az Olympiacos és a CSZKA Szófia is. Nem tudtak még nemzetközi meccset lehozni kapott gól nélkül.

Most pedig jön az egyre jobban belelendülő Liverpool. Olyan könnyedén intézték el a Vörösök a Leipziget, hogy öröm volt nézni. Klopp imád az ilyen stílusú csapatok ellen játszani, mert nem csak védekeznek, hanem próbálnak partnerek lenni a támadófociban. Előtte már a Crystal Palace ellen sem kellett sokat izgulniuk. Szóval úgy vélem, hogy a Liverpool egymaga meglőheti az első félidő két gólt, de azért Ausztriában a Salzburg is mindig veszélyes.

Red Bull Salzburg - Liverpool: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp