Hatvan pont, az elég sok. Viszont vannak meccsek, amikor olyan simán szalad közé, hogy el sem hiszi az ember. Nemrég az U20-as Eb-n volt közte 100-as meccs is, szóval ha úgy nézzük, azért a hatvan nem is annyira sok.

A COCABA 2022-es kiírása javában zajlik, a közép-amerikai zónából ezúttal hat csapat vesz részt a tornán. Lehetnének többen is, de igazából e hat csapat között is vannak brutális különbségek, Mexikó például az első körben 134-41 arányban verte Panamát. Az közte 93 pont, bár matekból nem voltam jó. Közel száz, az biztos.

Amit tudni kell, hogy Panama mellett Honduras lányai is erősen ugatják a kosárlabdát, vagy finomabban fogalmazva más szinten játsszák azt. Profizmusról arrafelé szó nincs. Csajok, fiatal csitrik iskola mellett űzik, vagy az idősebbek munka, háztartásvezetés mellett játszanak. Délelőtt megfőzik a húslevest, aztán délután játszanak egyet... Totál amatőr szint, de ez látszik is. Én mindig a lányok testalkatát nézem egy-egy olyan csapat esetében, amelyet nem ismerek. Kicsik és dagik, ha nem kosármez lenne rajtuk a csapatfotón, ember nem mondaná meg, hogy kosárcsapat.

Honduras a nyitómeccsén 78-44-re kapott ki Costa Rica ellen, pedig Costa Rica sem tartozik a kosárlabda elitjéhez, még csak a térségben sem. Ehhez képest a közte 34 elég vaskos. Honduras triplából nem talált be, ketteseket sem dobták extrán, ráadásul a dobások zömét Rapallo vállalta, valószínűleg ő az, akiben mocorog némi kvalitás, affinitás, vagy nem is tudom milyen hasonló szó illene ide...

Egyébként Mexikó a torna házigazdája, így azért kap egy kis szurkolást, ami nem mellékes. Így a csajok sokkal jobb kedvvel játszanak, és egyébként is. Magasabbak, jobbak, simán látok magam előtt egy 60-30-as lepattató arányt, vagy durvábbat akár. Panama Mexikó ellen egy nem gyenge 43 turnovert tudott felmutatni, ezt a számot Honduras is hozhatja. Szerintem a közte hatvan meglesz, pl a mexikói centerek és a hondurasi 'centerek' között 20 centi van, az olyan küönbség, amit kb lehetetlen áthidalni, rossz dobás után jön a 2. és a 3. esély, szóval ja, sima lesz.

Mexikó (n) - Honduras, nők: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp