A nap egyik legsimább kupatalálkozója lehet ez, hiszen egy teljesen amatőrökből álló csapat lesz a Paderborn csapatának ellenfele.

Az előző szezont gyengén befejező Einheit Wernigerode csapata az Oberliga NOFV South csoportjában szerepel, az előző kiírást a középmezőnyben zárták. Az Állami Kupában a csapat a döntőig jutott, és ott ugyan a Magdeburgtól rendkívül simán, 5-0-ra kikaptak mégis kvalifikálhatták magukat a kupa idei kiírására. A Magdeburg megnyerte a Bundesliga 3-at, így a döntőbe jutással is elérte a célját a Wernigerode, indulhatnak idén a kupában.

Történelme legfontosabb mérkőzését játszhatja a hazai együttes, így a sorsolás pillanata óta szerintem ez a mérkőzés tartja lázban a helyieket. A Paderborn ugyan nem olyan nagy együttes, mint az élvonalbeli együttesek, de mégis egy korábbi első osztályú csapat, jelenleg Bundesliga 2-es klub lesz az ellenfelük. Nincs mit szépíteni, az egyetlen cél, hogy minél kevesebb gólt kapjanak.

A Paderborn nagyon jó felkészülést zárt, egyedül a Minnesota United csapatától kaptak ki, 4-3-ra. Igaz, hogy egy tartalékos Ajaxot sikerült legyőzzenek 5-2-re, de a hollandok utánpótlását ismerve ez így is nagy szó. A bajnokságot egy 5-0-lal kezdték a Kalrsruher ellen, de utána kikaptak a Düsseldorftól.

A Paderborn együttesénél valószínűleg nem veszik ugyan félvállról a találkozót, de ott lehet a fejekben, hogy mégis az egyik legalacsonyabban rangsorolt csapatot kapták. Nem ritka, hogy egy-egy első fordulós mérkőzés igazi gálamérkőzéssé válljon, szerintem jó eséllyel itt is láthatunk 6-7 gólt a Paderborntól. A tippem az, hogy rúgnak legalább 5 gólt.

FC Einheit Wernigerode - SC Paderborn 07: SC Paderborn 07 által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp