Nagyon régen, még a 1992/93-as kiírásban sikerült megnyerje a Leverkusen a Német Kupát, azóta csak döntőig tudott eljutni a csapat. Három alkalommal, legutóbb a 2019/2020-as kiírásban szerepelt az első osztályú csapat a döntőben, ezeket leszámítva pedig voltak igen gyenge kupaszerepléseik is.

Tavaly a Karslruher, tavaly előtt pedig az Essen volt az, aki kiejtette a gyógyszergyáriakat. Azt megelőzően a Heidenheim, a Sportfeunde Lotte is sikeresen kiejtette a Leverkusent, vagyis kijelenthető, hogy nem megy annyira a kiscsapatok ellen. Vagyis az első fordulót leszámítva, mert azt mindig sikerrel veszi az együttes, néha gólt sem kapva.

Az Elversburg csapata jelenleg a Bundesliga 3-ban szerepel, és újoncként szerepelve rögtön fölényes győzelemmel nyitott, méghozzá idegenben (5-1). Idén minden mérkőzést egybevetve még nem szenvedtek vereséget, legutóbb december 5-én kaptak ki. Az önbizalmukkal aligha lehet gond, ha pedig egy jó védekezéssel kihúzzák egy ideig, akkor nagyon megnehezíthetik a Leverkusen dolgát.

Nagy jövés-menés nem volt a Leverkusen háza táján, két nagy távozójuk volt, Alario és Weiser. Fofana mellet még egy cseh válogatott támadó az, aki említésre méltó az érkezők közül, illetve Pohjanpalo is visszatért kölcsönből. Támadókban tehá nincs hiány, hiszen még Patrick Schick is ott van a keretben.

A tavalyi kiírásban az első osztályban elért dobogó alsó fokán zárt együttes a találkozó esélyese, nagy kérdés azonban, hogy idén hogyan fognak szerepelni. Idén már újra a BL-ben szerepelhet a csapat, így a hármas terhelés lehet sok lesz nekik, de ez csak a későbbiekben fog kiütközni náluk.

Nem állítom, hogy egy nagyon könnyű győzelemmel kezdenek a vendégek, azonban a megérzésem az, hogy egy 0-3 azért kinézhet. Három gólt várok a vendégektől, de azt gondolom, hogy ez lehet a max is.

Elversberg - Bayer Leverkusen: Bayer Leverkusen által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp